Sari la conținut

Ceaiul care scade rapid glicemia şi ajută la scăderea în greutate. Reduce rezistența la insulină şi arde grăsimea de pe abdomen

ceai de scortisara
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
ceai care scade glicemia

Din cuprinsul articolului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge). Studii recente au arătat că un condiment miraculos ajută la arderea grăsimii de pe abdomen și poate regla glicemia.

Pe lângă mirosul plăcut și aroma deosebită pe care o oferă preparatelor, scorțișoara este un condiment excelent pentru ceaiuri, datorită proprietăților bogate. Astfel, scorțișoara prezintă un conținut ridicat de antioxidanți, îmbunătățindu-ne capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi și ajutându-ne să ținem la distanță anumite boli, precum diabetul sau cancerul.

În plus, studiile au demonstrat că scorțișoara are un efect uimitor asupra reducerii durerilor musculare, dar și asupra durerilor menstruale. De asemenea, poate ajuta la diminuarea severității reacțiilor alergice și la ameliorarea altor tipuri de dureri.

Scorțișoara poate poate avea un rol esențial pentru menținerea sănătății inimii, prin faptul că ajută la creșterea colesterolului bun și la diminuarea celui rău.

Acest condiement este bogat în cumarină, un compus care poate contribui la sănătatea vaselor sangvine și la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Totuși, consumul de scorțișoară trebuie să fie unul controlat, deoarece, în cantități mari, cumarina poate declanșa anumite boli ale ficatului și poate crește riscul de sângerare.

În plus, scorțișoara echilibrează indexul glicemic din sânge. Compușii din scorțișoară pot contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge prin reducerea rezistenței la insulină, ceea ce sporește eficiența acțiunii insulinei în corp.

De asemnea, scorțișoara menține sănătatea pielii și ajută la ajuta la protejarea ei de iritații, erupții cutanate, reacții alergice și infecții. Totodată, scorțișoara poate fi de folos în lupta cu kilogramele în plus, deoarece consumul regulat susține arderea caloriilor și, deci, pierderea în greutate.

Cum se prepară ceaiul

Ceaiul de scorțișoară poate fi preparat simplu și rapid. Prima variantă este adăugarea unei lingurițe de pudră de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. O altă variantă este adăugarea unui baton de scorțișoară în apă clocotită, timp de 10-15 minute.

Deși are numeroase beneficii, ceaiul de scorțișoară trebuie consumat, de către persoanele cu probleme de sănătate, doar cu acordul medicului. Dacă este consumată în cantități mari, scorțișoara poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu cele pentru diabet, boli de inimă și de ficat, potrivit doc.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel