Sari la conținut

Fructul care ține departe CINCI tipuri de cancer. Expert: Este un luptător de seamă

Semn cancer ficat
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Cancer de ficat

Fructul care ține departe CINCI tipuri de cancer. Cancerul este boala de care ne temem cu totii, iar prognosticul este destul de nefavorabil. Specialistii considera realizarea unei liste cu recomandari menite sa evitam aparitia acestei afectiuni, include atatea sfaturi dietetice, referitoare la stilul de viata adoptat, iar un fruct consumat frecvent de români este un luptător de seama împotrivă cancerului. Care este acela?

Multe studii recente au demonstrat că un singur măr consumat zilnic poate reduce riscul dezvoltării mai multor forme ale acestei boli care ucide fără milă, inclusiv cancerul de sân și cancerul fepatic.

Cinci tipuri de cancer care pot fi ținute la distanță consumând mere

Uite care sunt cele cinci tipuri de cancer care pot fi ținute la distanță consumând un măr pe zi:

Fructul care ține departe CINCI tipuri de cancer

  1. Cancerul de prostate. Quercetina, un flavonoida conținută de mere, poate ajuta la prevenirea și tratarea cancerului de prostata prin blocarea acțiunii hormonilor androgeni, potrivit clinica Mayo.
  2. Cancerul de sân. Un studiu realizat pe șobolani la Cornell University a descoperit că extractul de mere proaspete încetinește creșterea tumorilor cancerului de sân.

Șobolanii au fost expuși la un agent cancerigen care dezvolta cancerul mamar și hrăniți cu echivalentul uman de la unul la șase mere, în fiecare zi, timp de 24 de săptămâni. Tumorile au evoluat la 81% la subiecții care nu au consumat mere.

Practic, nu s-a constatat că animalele tratate aveau mai puține tumori, ci că aceste tumori erau mai mici, mai puțin maligne și au crescut într-un ritm mai lent comparativ cu tumorile șobolanilor care nu erau tratați.

  1. Cancerul pulmonar. Un mar consumat în fiecare zi reduce riscul declanșării cancerului pulmonar la nefumatori cu 20%. Un studiu finlandez a confirmat aceste rezultate, iar un altul a descoperit că oamenii care mănâncă mere și ceapa pot preveni cu până la 40-50%.
  2. Cancerul de colon. Mai multe studii recente au descoperit o legătură intre mere și riscul de cancer colorectal. Persoanele care consuma un mar pe zi reduc riscul apariției cancerului de colon cu 35%, iar cei care mănâncă mai mult de un mar, diminuează aceasta probabilitate cu până la 63%.
  3. Cancerul hepatic. Nutrienții în lupta cancerului conțin substanțe în cantități semnificative, iar extractul derivat din pulpa merelor scade nivelul celulelor canceroase cu doar 40%.

Potrivit experților, tratarea celulelor specifice cancerului hepatic cu 50 miligrame (jumătate de linguriță) de extract de mere provenit din merele necurățate de coaja inhiba creșterea celulelor canceroase ale ficatului cu 57%.

Sfaturi utile în prevenirea cancerului

Cele mai importante recomandări medicale include păstrarea unei greutăți corporale în limite normale, practicarea unor exerciții fizice zilnice, evitarea băuturilor dulci, limitarea aportului de produse alimentare bogate în calorii și lipsite de principii nutritive.

Mai mult, consumarea de produse pe baza de cereale integrale, limitarea consumului de carne roșie (abundenta în grăsimi animale – porc, oaie), încercarea de a evita un stil de viață sedentar.

Evitarea consumului excesiv de alcool, limiting consumului alimentelor bogate în sodiu, evitarea unor suplimente naturiste care promit minuni în protecția împotrivă cancerului, menținerea alimentației naturale a bebelușilor pentru minim 6 luni și diversificării hranei.

Nou născuții alăptați la sân se îmbolnăvesc mult mai greu, au un organism mult mai rezistent, iar acest lucru se vor resimți în viață adultă.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel