marți, noiembrie 30, 2021

Fructul ideal. Cui nu-i place gustul ananasului? Conform unui studiu, ananasul e pe locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după banane. Este dulce, ușor acrișor pe alocuri și are nenumărate beneficii

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

pentru sănătate. Nutriționiștii americani au realizat o listă cu 12 beneficii ale anansului pe care puțină lume le cunoaște.

Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de vitamina C, mangan si bromelina, o enzima de o importanta vitala.

El mai contine cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic si acid pantotenic. Ananasul este al doilea fruct cel mai apreciat din America dupa banana

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

din categoria fructelor tropicale. 150g de ananas, furnizeaza 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat.

Nutrienti pe care ii contine ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C.

Beneficiile  ananasului pentru sanatate

Fructul este un bun antiinflamator.

Partile diferite ale ananasului ajuta la lupta impotriva multor boli. Eficienta lor este datorata bromelinei, o enzima extrasa din tulpina plantei (si prezenta in

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

suc, insa in mici cantitati).

Fructul ananas si efectele sale asupra artritei.

Bromelina continuta in ananas, mai ales combinata cu tripsina, poate fi utila pentru reducerea inflamatiei si a durerii de genunchi pentru persoanele care sufera de artroza, cu efecte posibile asupra poliartritei reumatoide, desi dovezile sunt putine in ceea ce o priveste pe cea din urma.

Sanatatea oaselor.

Manganul este unul dintre elementele importante necesare pentru cresterea si mentinerea oaselor sanatoase. Ajuta de fapt la prevenirea pierderii densitatii si bolilor cum ar fi osteoporoza, ce poate

Te-ar mai interesa: O nouă informație îngrijorătoare despre varianta O...

ridica riscul fracturilor. 100 de grame de ananas contine 44% din aportul zilnic recomandat de mangan.

Bineficii asupra sanatatii rinichilor.

Ananasul este un fruct fara efecte secundare asupra persoanelor care sufera de maladii renale cronice datorita continutului sau scazut in potasiu. El poate reprezenta o nutritie buna pentru toate persoanele cu boli cronice.

Anticancer.

Alimentele care contin bromelina au fost legate de actiunea chimio-preventiva, de exemplu, in corelatie cu celulele cancerului colorectal.

Extractul din tulpina de ananas demonstreaza si o activitate

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

tumorala.

Vitamina C este cunoscuta si pentru intarirea corpului impotriva dezvoltarii cancerului. Observatiile clinice si multitudinea de studii bazate pe animale si celulare au demonstrat ca bromelina ar putea avea un efect direct asupra celulelor canceroase.

Efect in amelioarea sistemului imunitar, inflamator si homeostatic (favorizeaza coagularea sangelui)

Un studiu publicat in 2012 de Journal of Medicine Food a descoperit ca bromelina elimina celulele canceroase in cazul cancerului la san. Un alt studiu realizat in 2013 si publicat in Cancer Investigation explica faptul ca bromelina ar putea fi folosita in dezvoltarea agentilor anticancerosi pentru cancerul muschilor abdomenului.

Fructul favorizeaza digestia.

Bromelina este o enzima utilizata timp de secole intregi drept un ajutor digestiv datorita capacitatii sale de digerare a proteinelor. Unele persoane nu produc suficiente enzime digestive naturale si beneficiaza de suplimente ale acestei enzime.

Stimuleaza sistemul imunitar.

Fructul Ananas este foarte bogat in vitamina C. Aceasta este binecunoscuta pentru stimularea sistemului imunitar, sustinand actiunea antibacteriana si antivirala. Aceasta vitamina, in forma sa naturala, se gaseste in ananas. 58% din aportul zilnic recomandat se poate procura dintr-o portie de 100 de grame de ananas.

Fructul Ananas impotriva cheagurilor de sange.

Bromelina este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, antitrombotice (impiedica formarea cheagurilor de sange), antiplachetare si fibrinolitice (permite dizolvarea cheagurilor de sange). In trecut, studiile au demonstrat ca aceasta substanta ar diminua riscul de infarct coronarian.

Ananasul impotriva E-coli si impotriva bolilor intestinului.

Unele studii efectuate pe animale au aratat ca bromelina poate ajuta la tratarea diareei legata de infectia cu E-coli si poate reduce inflamatia din intestinele persoanelor afectate de boli inflamatorii ale intestinului.

Remediu impotriva durerilor de gat si infectiilor.

Planta a fost folosita timp de multi ani in remedii traditionale drept un tratament diuretic, pentru durerile de gat, rau de mare si impotriva bolilor venerice. Populatiile din Panama folosesc sucul din frunze pentru a stimula menstruatia si pentru tratarea bolilor venerice.

Fructul care lupta impotriva retentiei de apa

In Africa, radacinile au fost folosite pentru tratarea edemului (retentia fluidelor) si extractul din scoarta pentru vindecarea fracturilor si a hemoroizilor.

Vindecarea racelilor.

In Germania, tara europeana a fitoterapiei, copiii care prezinta guturai sunt vindecati cu bromelina provenita din ananas, iar aceasta metoda ar fi mai eficienta decat tratamentele alopatice conventionale. Bromelina reduce timpul de vindecare la 6 zile si jumatate, in loc de 8 zile in cazul tratamentului conventional.

Lupta impotriva viermilor intestinali.

Bromelina din ananas are proprietati vermifuge, asta insemnand ca actioneaza in mod eficient impotriva oxiurilor, acei viermi mici albi care colonizeaza intestinele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri