duminică, iulie 12, 2020

Arma perfectă împotriva îmbătrânirii este la îndemâna oricum. Este vorba de un fruct adesea ignorat de cei mai mulţi oameni, dar care ar trebui să îşi facă loc tot mai des în alimentaţia noastră.

Unele fructe au proprietăţi nebănuite şi sunt adevărate elixire ale tinereţii. Cei care vor să îmbătrânească frumos şi să îşi păstreze un aspect cât mai îngrijit trebuie să ştie că uleiul de avocado le poate fi de folos în demersul lor prin încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Grăsimea obţinută după presarea acestui fruct este o foarte bună armă de luptă împotriva bătrâneţii.

Citește și:

Bolile de inimă și chiar cancerul pot fi prevenite cu avocado

Cercetătorii din Mexic sunt cei care susţin că avocado, sub formă de ulei sau chiar şi consumul simplu al fructului, ajută în lupta împotriva bolilor de inimă şi chiar a cancerului. Ei au prezentat rezultatele cercetărilor lor la un congres de biochimie şi biologie moleculară.

Reuniunea ştiinţifică a avut loc în San Diego. Proprietatea minune pe care o are fructul de avocado este aceea de a combate unele molecule de oxigen care declanşează reacţii chimice distructive în celulele organismului.

Citește și:

În plus, pulpa unui avocado copt este o sursa bogata de vitamina E, C si de potasiu, ajutand si la controlul nivelului colesterolului.

Vitaminele A si E sunt ambele antioxidante si pot prin urmare preveni stricaciunile provocate de radicalii liberi, care pot duce la unele tipuri de cancer

Asemenea uleiului de masline, avocado are și un continut ridicat de acizi grasi monosaturati, care se considera ca scad nivelul colesterolului din sange. Insa cei pentru care greutatea este o problema trebuie sa fie precauti: un fruct de avocado poate contine pana la 400 de calorii

Parteneri