sâmbătă, septembrie 25, 2021

Goji sunt bogate în antioxidanţi, în special în carotenoide, cuam ar fi beta-caroten şi zeaxantina. Aceasta din urmă are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbţia de lumină albastră. Aportul crescut de alimente care conţin zeaxantina poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenţa musculară, principala cauză a diminuarii vederii şi a orbirii.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că fructele goji au multiple efecte benefice, acestea contribuind la ameliorarea şi tratarea multor probleme de sănătate:

1. Menţine puterea sistemului imunitar – fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală medie, ceea ce ajută corpul să funcţioneze mai eficient în lupta cu microbii şi bacteriile. Cercetătorii au descoperit că fructele de pădure goji conţin cel putin 20 de minerale esenţiale, printre care se numară fierul, cupru şi zincul. Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen şi contribuie la formarea de celule roşii în sânge. Cuprul ajută la producerea de celule roşii, iar zincul este util pentru menţinerea rezistenţei celulelor roşii şi pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic aduce un plus de sănătate şi prelungeşte viaţa.

2. Creşte longevitatatea şi previne îmbătrânirea – cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii.

3. Îmbunătăţeşte vederea – fructele goji au una dintre cele mai mari concentraţii de beta-caroten dintre toate fructele şi legumele, substanţă absolut necesară pentru sănătatea ochilor.

4.Întăreşte picioarele – aportul de vitamina C pe care fructele goji îl aduc organismului nostru, menţine sănătatea ţesuturilor şi a muşchilor.

5. Păstrează sănătatea oaselor şi a dinţilor, prin conţinutul mare de calciu pe care acest fruct îl furnizează.

6. Ajută circulaţia sangvină – goji este o sursă de proteine care furnizeză o cantitate mare de aminoacizi. Aceştia lucrează pentru a menţine ţesuturile şi muşchii sănătoşi, ajută la o bună circulaţie a sângelui şi la trimiterea mesajelor de la creier.

7. Luptă cu cancerul de prostată – prin conţinutul lor de polizaharide, goji inhibă cancerul de prostată. Aceste fructe cauzează distrugerea ADN-ului celulelor canceroase şi induc apoptoza acestor celule.

8. Combate acneea şi dermatitele – betacarotenul din goji poate combate cu succes petele de pe piele, acneea şi accelerează procesul de vindecare a dermatitelor.

Ultimele stiri