Sari la conținut

Fructul minune cu cel mai mare conţinut de calciu. Previne osteoporoza!

Sursă foto: Shutterstock
Alimente bogate în calciu

Desigur, știm cu toții că produsele lactate sunt o sursă populară al unuia dintre cele mai importante minerale pentru organism, mai ales în cazul femeilor. Cu toate acestea, unele fructe sunt și ele bogate calciu.

Când vine vorba de fructe bogate în calciu, caisele sunt cu siguranță în fruntea listei. Doar o cană de caise conține aproape 14% din aportul zilnic recomandat de minerale de care organismul nostru are nevoie pentru oase și dinți sănătoși.

Caisele sunt bogate în nutrienți. Conțin cantități mari de vitamine, aminoacizi și substanțe antioxidante. Apropo, caisele au o culoare portocalie datorită conținutului unui număr mare de carotenoide, care au un efect benefic asupra vederii și, de asemenea, previn îmbătrânirea prematură, potrivit site-ului The Health Site.

Caise - Pixabay
Caise – Pixabay

Abundă în antioxidanţi

  • potasiu, important pentru activitatea normală a inimii și menținerea echilibrului apă-sare în organism;
  • vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar și protejează organismul de radicalii liberi. În plus, vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii și a stării pielii, iar vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar în timpul răcelilor, la combaterea infecțiilor și la accelerarea procesului de vindecare a rănilor.
  • fibre alimentare sănătoase care ajută la normalizarea tractului gastrointestinal și la reducerea nivelului de colesterol din sânge;
  • fier, care este necesar pentru formarea hemoglobinei și prevenirea anemiei. Acest lucru este important în special pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează deja. La urma urmei, aceste două afecțiuni sunt adesea însoțite de un risc crescut de anemie.

În plus, caisele conțin antioxidanți care ajută la protejarea celulelor organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.

Beneficii pentru sănătate

îmbunătățirea proprietăților protectoare ale organismului și rezistența acestuia la infecții;

îmbunătățirea acuității vizuale;

ameliorarea ușoară a durerii;

normalizarea ritmului cardiac;

îmbunătățirea compoziției sângelui;

scăderea colesterolului;

îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv;

ameliorează constipația;

eliminarea toxinelor;

efect diuretic;

stimularea activității creierului;

îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează insomnia;

prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel