Sari la conținut

Fructul miraculos care topeşte rapid grăsimea abdominală

metoda rapida de slabire
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Cum slabești repede

Un expert medical a explicat modul în care consumul unui aliment natural dulce poate ajuta la pierderea în greutate. Astfel, se dovedește că un fruct poate ajuta la slăbire dacă este consumat în mod regulat.

Dr. Neal Barnard, președintele fondator al Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, recomandă ca toată lumea să adauge mai multe afine în dietă. Potrivit medicului, aceste fructe de pădure ar putea oferi proprietăți de ardere a grăsimilor și pot ajuta la reglarea apetitului.

Proaspete,congelate, la conservă sau ca extract de afine. Afinele se pot mânca aşa, ca atare, sau în tarte.

Alimente bogate în fibre

„Mănâncaţi afine la desert, nu creme cu ciocolată, şi veţi observa pierderea în greutate pentru că aceste fructe sunt alimente bogate în fibre”, explică expertul în nutriţie, potrivit Daily Record.

Afinele sunt deja considerate un superaliment deoarece sunt una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de calorii, fructul este plin de antociani, despre care dr. Barnard a spus că „deschid calea” spre arderea grăsimilor datorită efectelor pe care le pot avea asupra apetitului și metabolismului.

Afine
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ajută la protejarea sănătăţii creierului

„Continuăm să vedem o dorință crescută de a optimiza sănătatea creierului, de a ne proteja și de a ne îmbunătăți mintea. Fie că este vorba despre sprijinirea minții noastre cu suplimente sau de noi culturi care intră în spațiul de wellness, cum ar fi afinele sălbatice, accentul se va pune pe ceea ce este benefic pentru funcția noastră cognitivă, cum putem ajuta cu timpi de reacție mai rapizi și pentru a ne susține memoria generală”, a spus medicul.

De la prevenirea sau tratamentul demenței până la îmbunătățirea memoriei, afinele oferă multiple beneficii pentru funcţia cerebrală, datorită antocianilor, pigmenți naturali care se găsesc din abundență în afine.

Un studiu sugerează că fructele de pădure schimbă forma în care neuronii creierului comunică, evitând inflamarea creierului, ce poate contribui la anumite daune neuronale, și îmbunătățește atât controlul motric, cât și gândirea. Se crede că antioxidanții din afine stimulează fluxul de sânge și de oxigen către creier, menținând mintea activă.

În plus, consumarea afinelor poate ajuta la reducerea factorilor genetici și biochimici care se află în spatele depresiei și tendințelor suicidale relaționate cu stările de stres post-traumatic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel