Sari la conținut

Fructul plin de vitamine care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge

colesterol rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
semne de alarmă ale colesterolului crescut

Atunci când oamenii sunt diagnosticați cu anumite boli, profesioniștii din domeniul sănătății au sarcina de a le oferi pacienților afectați tratamentele și medicamentele adecvate pentru a le îmbunătăți starea.

Cu toate acestea, există multe persoane care, pe lângă tratamentele medicale, optează pentru remedii casnice și pentru diete echilibrate și echilibrate, motiv pentru care există numeroase alimente care au beneficii și proprietăți benefice pentru sănătate.

Această alternativă este menită să protejeze întregul organism, în special organele cele mai importante, cum ar fi creierul, inima, rinichii, plămânii și altele, cum ar fi trigliceridele, tiroida și colesterolul.

Potrivit Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge (National Heart, Lung and Blood Institute), „colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, de care organismul are nevoie pentru o stare de sănătate bună, dar în cantități corecte. Nivelurile nesănătoase pot duce la o boală numită colesterol în sânge”.

Trebuie menționat faptul că colesterolul este transportat în lipoproteine: lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), numite uneori colesterol „rău”, și lipoproteine cu densitate mare (HDL), numite uneori colesterol „bun”.

Pericolul colesterolului constă în nivelurile sale. Atunci când LDL este ridicat, acesta poate bloca vasele de sânge cu grăsime/placă, ceea ce poate duce la atac de cord, accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate.

Sursă foto: arhiva Doctorul ZIlei

Ce alimente pot ajuta la scăderea colesterolului?

Avocado

Acest fruct conține o cantitate corespunzătoare de acid oleic, o grăsime mononesaturată care ajută la protejarea colesterolului bun și la reducerea colesterolului rău. De asemenea, sunt bogate în fibre și beta sitosterol, un compus chimic de origine vegetală.

Linte

Fibrele solubile care se găsesc în acest aliment formează o substanță lipicioasă care se leagă de colesterol și ajută la eliminarea acestuia din organism. Oamenii pot consuma alimente similare, cum ar fi mazărea cu ochi negri, fasolea roșie, fasolea lima și fasolea navy pentru a atinge același scop.

Boabele verzi de soia

Acest aliment cu gust dulce și blând este o sursă excelentă de proteine, fibre solubile și izoflavone, care este o componentă vegetală ce reduce nivelul total de colesterol din sânge.

Nuci

Aceste alimente, care variază de la nuci, migdale, alune, nuci pecan și fistic, sunt bogate în steroli, care sunt substanțe care împiedică absorbția colesterolului. Este suficient să consumați zilnic între o uncie și jumătate și două uncii.

Uleiul de măsline

Acest lichid are grăsimi nesaturate care oferă un beneficiu suplimentar pentru sănătatea oamenilor, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL, fără a afecta HDL.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: