Fructul preferat al românilor, pericol pentru sănătate: Crește riscul de diabet cu 25%

Fructul preferat al românilor, pericol pentru sănătate. Cu siguranță mulți români își doresc să mănânce cât mai sănătos, însă, uneori, planurile pot fi date peste cap din cauza anumitor producători.

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopchi a trecut la cele veșnice pe 19 Octombrie 2022, însă numele său râmâne la loc de cinste în domeniul alimentației din România, fiind cel care a început să vorbească despre nutriție.

Profesorul explica cum ajungem sa ne sabotam singuri sanatatea si cum reusim sa crestem riscul de diabet, in ciuda faptului ca avem impresia ca mancam sanatos.

Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog si nutritionist, cat mai aproape de starea lor naturala, pentru ca simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma in adevarate pericole pentru organism.

Cel mai iubit fruct al românilor, BOMBĂ pentru sănătate

„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse”, a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentatia viitorului: de la ADN la traditie”, potrivit DcNews.

Adevărul despre alimente

Este posibil să îți dai interesul să mănânci cât mai sănătos, însă eforturile tale pot fi în zahar din cauza unor producători, care „falsifică” alimentele.

Mâncărurile despre care crezi că sunt sănătoase în general, se pot transforma într-un real pericol din cauza aditivilor.

Orezul alb cu carne, cartofii prajiti, prajiturile si hamburgerii sunt doar cateva dintre alimentele pe care Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne-a sfatuit sa le evitam.

In cartea sa, „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?”, prof. Mencinicopschi scria despre felul în care anumite alimente pot fi „falsificate”.

Laptele se „falsifica” prin adaugarea de apa, prin extragerea grasimilor si prin amestecul diferitelor tipuri de lapte.

De asemenea, unii producatori obisnuiesc sa mascheze defectele sau sa previna alterarea cu ajutorul conservantilor sau al substantelor de neutralizare.

In smantana se adauga, uneori, faina, gelatina, lapte batut, albus de ou si chiar creta sau gips, ne atentioneaza prof. Mencinicopschi.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

3 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

3 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

4 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

4 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

5 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic