luni, martie 27, 2023

Fructul preferat al românilor, pericol pentru sănătate. Cu siguranță mulți români își doresc să mănânce cât mai sănătos, însă, uneori, planurile pot fi date peste cap din cauza anumitor producători.

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopchi a trecut la cele veșnice pe 19 Octombrie 2022, însă numele său râmâne la loc de cinste în domeniul alimentației din România, fiind cel care a început să vorbească despre nutriție.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluționar pentru pacienții cu cancer ...

Profesorul explica cum ajungem sa ne sabotam singuri sanatatea si cum reusim sa crestem riscul de diabet, in ciuda faptului ca avem impresia ca mancam sanatos.

Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog si nutritionist, cat mai aproape de starea lor naturala, pentru ca simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma in adevarate pericole pentru organism.


Cel mai iubit fruct al românilor, BOMBĂ pentru sănătate

„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse”, a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentatia viitorului: de la ADN la traditie”, potrivit DcNews.

Te-ar mai interesa: „Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatulu...

Adevărul despre alimente

Este posibil să îți dai interesul să mănânci cât mai sănătos, însă eforturile tale pot fi în zahar din cauza unor producători, care „falsifică” alimentele.

Mâncărurile despre care crezi că sunt sănătoase în general, se pot transforma într-un real pericol din cauza aditivilor.

Orezul alb cu carne, cartofii prajiti, prajiturile si hamburgerii sunt doar cateva dintre alimentele pe care Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne-a sfatuit sa le evitam.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

In cartea sa, „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?”, prof. Mencinicopschi scria despre felul în care anumite alimente pot fi „falsificate”.

Laptele se „falsifica” prin adaugarea de apa, prin extragerea grasimilor si prin amestecul diferitelor tipuri de lapte.

De asemenea, unii producatori obisnuiesc sa mascheze defectele sau sa previna alterarea cu ajutorul conservantilor sau al substantelor de neutralizare.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

In smantana se adauga, uneori, faina, gelatina, lapte batut, albus de ou si chiar creta sau gips, ne atentioneaza prof. Mencinicopschi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private