Sari la conținut

Frunzele de prun elimină cheagurile și desfundă vasele de sânge. Rețeta marelui profesor Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor: beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de prun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cura de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Frunzele de prun elimină cheagurile și desfundă vasele de sânge. Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la reducerea constipației și pot aduce beneficii pentru sănătatea generală.

Prunele sunt extrem de hrănitoare, cu o varietate de beneficii pentru sănătate.

Acestea conțin multe vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți care vă pot ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.

Prunele și sucul de prune pot ameliora constipația

Prunele și sucul de prune sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația.

Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre . O prună oferă 1 gram de fibre.

Fibrele din prunele uscate sunt în mare parte insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apa.

Joacă un rol în prevenirea constipației prin adăugarea de volum în scaun și poate accelera viteza cu care deșeurile se deplasează prin tractul digestiv.

Prunele sunt bogate în antioxidanți

Prunele și prunele uscate sunt bogate în antioxidanți, care sunt de ajutor pentru reducerea inflamației și pentru protejarea celulelor de deteriorarea radicalilor liberi.

Sunt deosebit de bogate în antioxidanți polifenoli, care au efecte pozitive asupra sănătății oaselor și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și diabet.

De fapt, unele studii au arătat că prunele conțin de două ori mai multă cantitate de antioxidanți polifenoli decât alte fructe populare, cum ar fi nectarinele și piersicile.

Prunele ajuta la scaderea glicemiei

Prunele au proprietăți care pot ajuta la controlul zahărului din sânge.

În ciuda faptului că sunt destul de bogate în carbohidrați, prunele  nu par să provoace o creștere substanțială a nivelului de zahăr din sânge după ce sunt consumate.

Acest lucru este atribuit potențialului lor de a crește nivelul de adiponectină, un hormon care joacă un rol în reglarea zahărului din sânge.

În plus, fibrele din prune pot fi parțial responsabile pentru efectele lor asupra zahărului din sânge. Fibrele încetinesc rata la care corpul tău absoarbe carbohidrații după masă, determinând creșterea treptată a zahărului din sânge, în loc să crească.

Lădița cu prune
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prunele pot promova sănătatea oaselor

Prunele pot fi benefice pentru îmbunătățirea sănătății oaselor.

Unele studii au asociat consumul de prune uscate cu un risc redus de afecțiuni osoase debilitante, cum ar fi osteoporoza și osteopenia, care sunt caracterizate prin densitate osoasă scăzută.

Nu numai că s-a demonstrat că prunele uscate previn pierderea osoasă, dar pot avea și potențialul de a inversa pierderea osoasă care a avut loc deja.

Prunele pot aduce beneficii sănătății inimii

Consumul regulat de prune și prune uscate poate avea un efect protector asupra sănătății inimii.

Prunele au fost studiate pentru potențialul lor de a reduce hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului, care sunt factori majori de risc pentru bolile de inimă.

Marele profesor Ovidiu Bojor susține importanța consumului de prune. Pe lângă gustul delicios, pot elimina cheagurile de sânge, au efect laxativ și diuretic.

Cura de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Oviciu Bojor recomanda un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care sufere de tromboflebita și ateroscleroza. Astfel se culege o mana de frunze de prun praspete(8-10 frunze) si se lasa la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.

Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomanda consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Cura durează 10 zile.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel