Sari la conținut

Fumatul provoacă impotență. Cât de reale sunt avertismentele de pe pachetele de țigări?

Avertismentele de pe pachetele de tigari ne spun ca fumatul poate duce la impotenta, la infarct si la o groaza de forme de cancer. Le luam pe rand sa vedem unde este adevarat si unde este exagerat.
Astazi: despre impotenta si tigari.

dr. bogdan ivanescuSunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să caut adevărul din spatele miturilor medicale precum că fumatul duce la apariția cariilor sau a cancerului de limbă. Legat de acest subiect haideți să vedem cât de exagerate sunt avertismentele de pe pachetele de țigări.

Cunoaștem, majoritatea dintre noi, acele poze, adesea oribile de pe pachete, care aproape că îți taie cheful de a fuma. Un mecanism de evitare, pe care majoritatea fumătorilor îl dezvoltă, este acela de a ignora imaginile șocante de pe pachetele de țigări. Dar cât adevăr cuprind acele poze – oare, nu cumva, sunt niște imagini extreme ale unor cazuri rare?

Vom vedea cât de real este avertismentul care spune că fumatul poate duce la impotență. Ca să vorbim cu toții același lucru, haideți să definim impotența. Firesc, impotența înseamnă că organul sexual refuză să își facă treaba, din cauza lipsei de erecție. Erecția este determinată, după cum știm, de umplerea cu sânge a unor structuri ale penisului. Acestea sunt corpii cavernoși. Acestea sunt cele două structuri de o parte și de alta a penisului care, în baza unui stimul excitator, vizual sau o amintire de exemplu, se umplu cu sânge cam în același mod în care umflăm un balon cu aer și determină mărirea și întărirea penisului. Deci obținerea erecției este intermediată de cel puțin doi factori: de către excitație și de către sistemul vascular.

Click aici pentru a vedea episodul în player-ul video sau pentru a citi articolul integral apăsând butonul “Transcript”.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: