marți, iunie 6, 2023

Cercetătorii francezi și americani vin cu o o nouă teorie și publică un studiu, fumatul favorizează tentativele de suicid.

Se știe că fumatul ucide, în cele din urmă, prin distrugerea plămânilor, însă cercetătorii au ajuns la concluzia că acesta poate provoca tentative de suicid!

Aceștia au observat în cadrul studiului 34.653 de americani, fumători și nefumători, timp de patru ani: în 2001-2002 și 2004-2005. Participanții la cercetare au răspuns la un chestionar la începutul și la sfârșitul experimentului. A rezultat că un număr mai mare de persoane care fumau la începutul și la sfârșitul studiului au declarat că au avut o tentativă de sinucidere față de cel al nefumătorilor.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

„Constatarea este valabilă indiferent de caracteristicile socio-economice ale participanților la experiment, de istoricul lor psihiatric sau de eventuale încercări suicidare anterioare”, afirmă cercetătorii.

Pe de altă parte, riscul unei tentative de sinucidere a fost de patru ori mai mare în rândul noilor fumători și al celor care au reluat fumatul în cursul cercetării, față de nefumători.

Astfel, oprirea fumatului este recomandată cu atât mai mult persoanelor depresive, știindu-se că cine se lasă de fumat are o stare psihică mai bună, cu un stres mai scăzut.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

A.

Sursa – Agerpres

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private