Sari la conținut

Gabriela Firea: „Este foarte important ca toți românii să aibă acces la servicii medicale”

Gabriela Firea spune că sănătatea familiilor din România este extrem de importantă. Iar astăzi, 24 noiembrei, ea a participat la Health Forum organizat de Intact Media Group. 

Gabriela Firea: „Este foarte important ca toți românii să aibă acces la servicii medicale

Pentru o mai bună prevenție și o creștere a speranței de viață în România, instituțiile publice sau companiile private vor oferi abonamentele medicale pentru tinerii care lucrează în afara țării.

„Sănătatea familiilor din România este extrem de importantă pentru că ea se reflectă în tot ce înseamnă societatea noastră din prezent, dar cel mai important în viitor…”, a spus Gabriela Firea.

Șanse pentru familiile aflate în diferite situații dificile

„Abonamentele medicale oferite de instituțiile publice sau companiile private pot fi un argument pentru tinerii care acum aleg locuri de muncă în afara țării, cu mai multe beneficii din partea angajatorilor. De asemenea, pot fi o contribuție pentru o mai bună prevenție și astfel să crească speranța de viață în România, dar și calitatea vieții.

Cu această ocazie, am reamintit preocuparea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru familiile aflate în diferite situații dificile. Pentru multe familii o situație grea este faptul că nu pot deveni părinți, din motive medicale, și duc o adevărată luptă pentru a-și împlini acest vis”, spune fosta jurnalistă.

15.000 de lei destinat cuplurilor sau femeilor singure care se luptă cu infertilitatea și singura lor șansă să devină părinți este fertilizarea in vitro

„Din 5 decembrie, primim dosarele pentru sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei destinat cuplurilor sau femeilor singure care se luptă cu infertilitatea și singura lor șansă să devină părinți este fertilizarea in vitro. Este un program extrem de așteptat de persoanele diagnosticate cu această afecțiune. Din păcate, nu toți își permit costurile și fac sacrificii mari, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am gândit să extindem programul care a avut succes în Capitală”, mai spune Gabriela Firea.

Ministrul mai spune că s-a areușit implementarea a două programe de creditare cu dobânzile subvenționate de stat.

„Este foarte important ca toți românii, indiferent de situația materială sau categoria socială, să aibă acces la servicii medicale. Și pentru că în atribuțiile mele ca ministru sunt copiii, tinerii și familiile, vreau să menționez că am reușit să implementăm două programe de creditare cu dobânzile subvenționate de stat prin care pot fi achitate inclusiv servicii medicale.

Astfel, în programul de creditare Student Invest, unde dobânda creditului este achitată 100% de minister, și programul Family Start, unde dobânda este subvenționată 75%, pot fi decontate intervenții chirurgicale și tratamente dentare, dar și investigații medicale complexe”, este mesajul transmis de Gabriela Firea pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel