miercuri, iunie 29, 2022

Unei bolnave de cancer care apelase la secția de ginecologie a spitalului din Pisa pentru extirparea polipilor din uter i s-a spus că pentru a efectua intervenția chirurgicală va trebui să se vaccineze împotriva COVID.

Pacienta însăși este cea care a povestit ce i s-a întâmplat la televizor, la „Fuori dal coro”. Spitalul, după cum relatează presa, și-a cerut apoi scuze pentru „informația greșită” furnizată de un medic pacientului.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

În reportajul difuzat la TV apare o convorbire telefonică în care femeia, originară din La Spezia, este întrebată dacă nu este vaccinată și i se spune că are nevoie de certificat verde pentru a accesa serviciile spitalului.

La solicitarea unei explicații de către pacienta, care nu este vaccinată, răspunsurile au fost că „întrucât regulile se aplică tuturor, se aplică și ei: toate celelalte persoane au fost vaccinate fără nicio problemă” și testul PCR nu este suficient pentru că pentru „este nevoie de vaccinare pentru a avea acces la unitățile sanitare: nu numai aici, ci în toată Italia”.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...


Certificatul verde nu este necesar pentru nevoi de bază

Acest lucru nu este adevărat, deoarece certificatul verde nu este necesar pentru nevoi de bază, cum ar fi sănătatea și satisfacerea nevoilor de bază.

Spitalul și-a cerut scuze pentru „greșeala” medicului care a răspuns la telefon și a furnizat informații greșite.

Potrivit explicațiilor aduse de reprezentanții spitalului, „cazul este atribuit unei neînțelegeri de comunicare datorate noilor prevederi privind certificatul, dar și de cele spuse de către medicul care a răspuns la telefon” și că „s-au furnizat informații greșite”:

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

„Dreptul la ocrotirea sănătăţii nu a fost niciodată pus la îndoială, indiferent de starea de vaccinare a pacienţilor”, precizează Aoup, asigurând totodată „că pacientul, a cărui patologie nu se încadrează în clasa A, fusese deja inclus în pe lista planificărilor de intervenții și va fi operată ca toți pacienții, vaccinați sau nu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private