Sari la conținut

Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Mihaela Onofrei despre Diabeta, primul chatbot medical profesional românesc

În toamna anului trecut se lansa în online aplicația Diabeta, o interfață inteligentă de tip chatbot care vine în ajutorul medicilor și profesioniștilor din domeniul medical. Această tehnologie le oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa cu ușurință volume mari de date profesionale, corelate. „Am dorit să facilităm accesul medicilor diabetologi la informație profesională care era accesibilă pe platforme web, dar unde căutarea era destul de complicată și consumatoare de timp. În plus, actualizarea informațiilor de pe aceste platforme se realiza mai greu”, spune pentru revista Capital Mihaela Onofrei, CEO & Co-Founder Apollo AI Technologies și dezvoltatoarea Diabeta.

Această aplicație, prin tehnologia pe care o folosește, încorporează analiza tradițională cu cele mai recente tehnici de colectare a datelor. Se utilizează astfel algoritmi de inteligență artificiale ce au fost testați și validați de o echipă de medici specialiști de renume din România. Ideea a fost una inovatoare în țara noastră, iar Mihaela Onofrei susține că a dorit să faciliteze accesul medicilor diabetologi la informație profesională care era accesibilă pe platforme web, dar unde căutarea era destul de complicată și consumatoare de timp.

Tehnologie, folosită în combaterea diabetului

„Am pornit la drum în primăvara anului 2022 cu dorința de a oferi comunității medicale primul chatbot profesional românesc și a fost un adevărat roller-coaster să prezentăm Diabeta la Congresul Național de Diabet, după șase luni de dezvoltare”, mai spune CEO & Co-Founder Apollo AI Technologies, potrivit InfoFinanciar.

Citeste si:

Astfel, dezvoltarea de chatboți medicali a reprezentat un proiect avangardist. Aceștia reprezintă instrumente extrem de utile pentru profesioniștii din domeniul medical care au nevoie să aibă acces rapid la informații, pentru a se putea concentra asupra îngrijirii pacientului.

După spusele Mihaelei Onofrei, dezvoltarea de chatboți medicali reprezintă un proiect „avangardist”, aceștia reprezentând instrumente extrem de utile pentru profesioniștii din domeniul medical care au nevoie să aibă acces rapid la informații, pentru a se putea concentra asupra îngrijirii pacientului: „Am dorit să facilităm accesul medicilor diabetologi la informație profesională care era accesibilă pe platforme web, dar unde căutarea era destul de complicată și consumatoare de timp. În plus, actualizarea informațiilor de pe aceste platforme se realiza mai greu”, mai spune cercetătoarea, pentru Revista Capital.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.