Sari la conținut

Gastroenterolog: Aceasta este cea mai nocivă cafea

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de ceai seara

Mulți oameni din ziua de azi nu-și pot imagina să își înceapă ziua fără cafea. Gastroenterologul rus Dr. Artur Bernatsky împărtășește pe site-ul Centrului Național de Cercetări Medicale de Oncologie că un anumit tip de această băutură aduce numai rău și este mai bine să fie exclusă din dietă.

Medicul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cafeaua instant. El împărtășește că această băutură nu conține practic substanța principală – cofeina. Dar în compoziția sa există un supresor teobromina.

Compoziția schimbată a băuturii instant este o consecință a modului de preparare a acesteia. Este mai întâi fiartă și apoi uscată. Cofeina și uleiurile esențiale se evaporă odată cu lichidul, rămânând doar teobromina și acidul cafeic. Într-un astfel de produs nu există și nu pot exista proprietăți benefice, notează expertul.

Nocivitatea cafelei instant

Persoanele care consumă băutura liofilizată își pierd foarte repede energia, se plâng de somnolență și de oboseală crescută.

Specialistul a vorbit ambiguu și despre aditivii din băutură – de exemplu, lapte și smântână. Atunci când băutura cofeinizată se mănâncă cu proteine din lapte, beneficiile sale sunt reduse exact la jumătate.

Tinerii fără simptome de boli evidente pot bea cafea pentru a-și îmbunătăți starea de spirit, pentru a stimula activitatea cerebrală și pentru a îmbunătăți motilitatea intestinală.

Gastroenterologii recomandă consumul de cafea în timpul zilei, nu dimineața sau seara, așa cum fac mulți consumatori. După ce ați luat băutura, trebuie să o spălați cu un pahar mare de apă.

În general, băutura cu cofeină, fie ea instantanee sau nu, poate avea un efect negativ asupra organismului masculin doar dacă este consumată în cantități mari și necontrolate.

Gastroenterolog: Aceasta este cea mai nocivă cafea

Inițial, merită să amintim că aceasta contribuie la tulburări de ritm cardiac – pulsul este accelerat și tensiunea arterială crește. Având în vedere că inima lucrează în acest caz de uzură, acest lucru duce la o încălcare a funcțiilor întregului organism.

Este deosebit de periculos să dai preferință unei băuturi cu cofeină și nu unei odihne depline. În caz contrar, aceasta duce la o creștere a riscului unui atac de cord.

Dacă vă confruntați cu următoarele simptome sau dacă ați fost diagnosticat anterior cu anumite boli, beneficiile și daunele unei băuturi cu cofeină sunt evidente pentru dvs. Potrivit Actualno, efectele secundare care pot apărea în cazul consumului regulat al acesteia includ:

  • Amețeli
  • migrene
  • dureri de cap frecvente și acute
  • Urinare frecventă sau incontinență urinară
  • Excitabilitatea sistemului nervos central
  • Oase fragile
  • Scăderea concentrării
  • Insomnie
  • Stare depresivă
  • Creșterea ritmului cardiac
  • Exacerbarea bolilor gastrointestinale
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel