Sari la conținut

Gastroenterolog: Această legumă topește grăsimea de pe burtă, mănâncă-o zilnic

dieta rapida
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Leguma care topește grăsimea de pe burtă! Consumul zilnic al unei legume este extrem de folositoare, preparată într-un mod special, este un mijloc extrem de eficient de topire a grăsimilor în abdomen.

Varza murată ajută la întărirea sistemului imunitar, a sistemului nervos, stimulează funcția intestinală, îmbunătățește starea pielii, părului și unghiilor și, de asemenea, poate preveni formarea grăsimii în zonele cu probleme. Acest lucru este dezvăluit de medicul gastroenterolog Dilyara Lebedeva. Ea spune că această legumă trebuie inclusă în dieta zilnică, dar în cantități moderate – nu mai mult de 300 de grame.

leguma care ajuta sa slabesti
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Varza murată conține acid tartric, care previne depunerea excesului de carbohidrați în zonele cu probleme ale corpului”, spune medicul. Expertul adaugă că acest produs are un conținut foarte scăzut de calorii, atenuează senzația de foame din cauza cantității mari de fibre.

Dr. Lebedeva noteaza ca acest aliment este contraindicat in exacerbarea gastroduodenitei si a ulcerului peptic, in afectiunile renale si nu este recomandat pacientilor cu hipertensiune arteriala.

Pentru a răspunde de ce este utilă varza murată, este necesar să se studieze compoziția acesteia. Conține aproape toate vitaminele (A, C, E, H, K, PP, U, grupa B), micro și macroelemente. De asemenea, conține fibre, bioflavonoide, pectine, amidon, proteine ​​și acizi organici.

În ceea ce privește conținutul de acid ascorbic (vitamina C), acesta depășește chiar și lămâile. Este suficient să mănânci 100 de grame din acesta zilnic pentru a oferi organismului doza zilnică de această vitamină. Conținutul caloric al produsului fermentat este minim (până la 20 de kilocalorii). Prin urmare, poate fi consumat în cantități nelimitate, ceea ce nu va afecta deloc în mod negativ silueta.

Acest produs: creste imunitatea organismului si rezistenta la raceli; întărește dinții și gingiile; întărește oasele și previne dezvoltarea osteoporozei; crește acuitatea vizuală; stimulează starea de spirit; crește activitatea fizică și psihică; ameliorează oboseala cronică; elimină insomnia; energizează; elimină paraziții (viermi rotunzi și lamblia) din organism; curăță ficatul; promovează absorbția proteinelor și digestia de înaltă calitate a cărnii; restabilește microflora intestinală benefică și distruge microorganismele patogene; încetinește procesul de îmbătrânire; previne formarea tumorilor maligne.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.