joi, septembrie 24, 2020

Gel de mâini toxic. Autoritățile sunt în alertă după ce au descoperit că pe rafturile magazinelor din Europa se găsește un gel de mâini antibacterian care pune sănătatea în pericol. 

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a anunțat Paul Anghel, citat de Mediafax.

Citește și:

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, adaugă sursa citată.

Citește și:

Paul Anghel, director ANPC, pentru digi24: „În urma acestui call al Danemarcei, noi ne vom sesiza și vom efectua verificări să vedem dacă pe piața românească au intrat aceste loturi de produse și dacă au intrat cât din ele s-au vândut și cât din elel reprezintă și ce reprezintă.”

Parteneri