vineri, octombrie 7, 2022

Geneticianul român Mircea Iliescu a explicat rolul administrării celei de-a treia doze de vaccin sau supra-rapel cum a fost denumită. În ultima perioadă, în special în Marea Britanie s-a dezbătut foarte mult această decizie din dorința de a proteja populația de un val ce ar putea apărea în toamnă. Chiar și compania farmaceutică Pfizer a anunțat în cadrul unei conferințe de presă posibilitatea de a introduce și ce de-a treia doză de vaccin în planul de vaccinare a populației.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

„În Marea Britanie (autoritățile) s-au gândit să pună la adăpost populația vulnerabilă, cea peste 50 de ani. Au reușit să o pună la adăpost, aproape toți au primit și cea de-a doua doză.

Peste 95% din oamenii vulnerabili sunt puși la adăpost, spre deosebire de România, unde procentajul este, poate, 20% şi mai avem un drum lung pentru a preveni îmbolnăvirea gravă printre cei vulnerabili.

În același timp, se știe că variantele noi de coronavirus pot să evite uneori răspunsul imun şi atunci studiază posibilitatea unei a treia doze, în toamnă, ori cu vaccinurile actuale, ori cu o variantă modificată, pentru a fi siguri că nu va veni un nou val care va aduce spitalizări foarte multe pentru cei vulnerabili.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Mircea Iliescu: A treia doză, de la același producător sau de la un alt producător decât cel care a furnizat doza de rapel

Ce vor să facă este să ducă spre zero numărul spitalizărilor chiar şi în cazul unui nou val cu o nouă variantă, în toamnă şi cred că această a treia doză va preveni acest val”, a spus Mircea Iliescu la Antena 3.

A treia doză ar urma să se administreze dintre vaccinurile existente sau ar urma să fie o formulă modificată a unuia dintre vaccinurile actuale, de natură să contracareze noile variante.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private