Sari la conținut

Gest fabulos la doar 17 ani! David Popovici, ajutor pentru un copil de un an, bolnav de leucemie. „Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”

Gest fabulos la doar 17 ani! David Popovici, ajutor pentru un copil de un an, bolnav de leucemie. „Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”.

Cu adevărat, un mare campion! La doar 17 ani, David Popovici, dublul medaliat cu aur la Campionatul Mondial de la Budapesta, a demonstrat că e un bărbat în toată puterea cuvântului.

David s-a hotărât să vină în ajutorul unei fetițe de un an, care se luptă cu o boală cruntă și are nevoie de 80.000 de euro, pentru o operație salvatoare. Dublul campion mondial la probele de 100 şi 200 de metri liber s-a implicat din toată inima în campania de strângere de fonduri pentru Raisa, fetița dignosticată cu leucemie acută mieloidă , cancer în sânge şi măduvă osoasă, cu metastaze la ficat şi rinichi.

David Popovici a semnat un drapel al României, care a fost scos la licitație de jandarmul Bogdan Cornoiu, cel care se ocupă de această campanie de strângere de fonduri, potrivit igj.ro.

David Popovici, gest fabulos pentru o fetiţă de un an, bolnavă de leucemie

Raisa a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă, cancer în sânge şi măduvă osoasă, cu metastaze la ficat şi rinichi. Micuţa Raisa are nevoie urgentă de transplant de măduvă, care costă suma de 80.000 de euro. În acest context, drapelul semnat de David Popovici a fost scos la licitaţie.

„Împreună pentru Raisa!!!

Raisa, este un puișor de om, de numai un anișor, din județul Gorj, care se luptă cu o boala cruntă, fiind depistată în urma cu ceva timp cu leucemie acută mieloida, cancer în sânge și măduvă osoasă cu metastaze la ficat și rinichi, o formă de cancer agresivă care a progresat groaznic de repede. Are nevoie urgentă de transplant de măduvă care costă 80.000 euro, sumă mult prea mare pentru posibilitățile financiare ale părinților. La această sumă, se adaugă costurile pentru chimioterapie, sume care nu se cunosc încă. In prezent Raisa se află la o clinică in Turcia, locul unde i s-au dat șanse la viață.

Părinții sunt oameni simpli și orice ban contează pentru ei. Noi putem sa ajutăm, fie prin participarea la licitații fie prin donații individuale”, a scris Bogdan Cornoiu pe Facebook.

Acesta a avut şi un mesaj de mulţumire pentru David Popovici.

„În acest sens,, dublul campion mondial la nataţie şi simbolul sportului românesc, David Popovici, un om deosebit cu un caracter extraordinar, vine în ajutorul Raisei şi oferă un drapel naţional semnat de el după câştigarea celor două medalii de campion mondial”, a mai scris acesta.

„Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”

Luni, 4 iulie, David Popovici, care participă la ultimul său Campionat European de juniori, cel de la Otopeni, a declarat, într-o conferinţă de presă, că medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru el şi nu resimte nicio presiune înaintea competiţiei prevăzute între 5 şi 10 iulie.

David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber.

Întrebat dacă va câştiga medalii în fiecare probă în care ia startul, Popovici, dublu campion mondial de seniori (100 şi 200 m liber), a repetat că nu este interesat de medalii şi îşi propune să arate cea mai bună versiune a sa în bazinul de 2.927 locuri de la Otopeni.

„Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă.

Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic. Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea. Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit.

Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea.

Însă, presiune pe plan profesional nu are de ce să fie, pentru că nu o las să ajungă la mine şi ştiu până la sfârşitul zilei că singurele păreri pe care le ascult şi pe care le iau în considerare sunt ale mele, ale echipei mele şi ale părinţilor”, a declarat campionul român la Hotel Phoenicia din Capitală, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.