Gestul curajos al unei tinere cu psoriazis. ”Am în sfârșit încredere în mine și sunt mândră de corpul meu”

Timp de aproape 10 ani, Giorgia Lanuzza a îndurat privirile insistente ale oamenilor și umilința colegilor de școală.

Tânăra de 24 de ani, suferă de psoriazis încă de când avea 13 ani și era speriată

atunci când se privea în oglindă.

97% din corpul ei este acoperit de pete roșii dureroase. Dacă până acum și-a ascuns pielea ”urâtă”, acum a învățat, în sfârșit, să-și iubească corpul și să fie mândră de el. S-a pozat doar în lenjerie intimă pentru a le încuraja pe alte femei care suferă de aceeași boală.

Giorgia Lanuzza was diagnosed was psoriasis when she was 13 years old, after her father died

The 24-year-old said for almost a decade she had to endure strangers and classmates stopping and staring

Some people told her they feared touching her in case they caught the condition, despite her reassurances that it is not contagious

 Tânăra de 24 de ani a trebuit să suporte cum străininii și colegii ei se opreau și se uitau dezgustați la ea.
Miss Lanuzza, said: 'My psoriasis looks like red, raised spots and people looked at me as if I was disgusting and they might catch something. I felt so self-conscious about the condition that it was ruining my life'

Psoriazisul este o boală autoimună ce apare ca urmare a creșterii exagerate a celulelor și se manifestă prin leziuni îngroșate, rozalii-albicioase la nivelul pielii. Petele au diverse dimensiuni și apar în special la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, membrelor și pe spate, și sunt însoțite de mâncărime,

îndeosebi la debutul bolii.

Mulți ani, Giorgia Lanuzza a dus o luptă cu ea însăși ca să-și accepte boala. Colegii de școală și foștii iubiți evitau să o atingă pentru că se temeau că boala s-ar putea lua.

Acum, tânără a învățat să-și iubească corpul și a început o campanie pentru a dovedi că boala ei nu o face mai puțin frumoasă.

Now 24 years old, Miss Lanuzza said she is finally happy in her skin and is proud to show off her body

”Eram doar o adolescentă și tot ce vroiam era

să fiu și eu ca celelalte fete, dar eu mă simâeam ca o ciudată din cauză că aveam corpul acoperit de pete roșii imense. Era deja destul de dificil că îmi pierdusem tatăl, apoi mi-au apărut acele pete pe piele și nu știam ce se întâmplă cu mine. La început erau doar pe brațe și scalp dar apoi s-au răspândit pe întreg corpul. În clasă colegii mă arătau cu degetul și spuneau că sunt infectată.”

În 10 ani, Giorgia a încercat o grămadă de tratamente însă, boala este una cronică și se înrăutățește în momente de stres, extenuare și căldură excesivă.

The condition causes red, flakey sore patches, which is most sufferers covers small patches on their elbows, knees, scalp and lower back

But Miss Lanuzza said the painful welts cover around 97 per cent of her body

Recent, tânăra

de 24 de ani a lansat o campanie pentru a îmbrățișa modul în care arată corpul ei.

”Am făcut o serie de fotografii în costum de baie și alte haine sumare, ca să arăt că n-am de gând să-mi mai ascund corpul. Am corpul acoperit de pete roșii, dar sunt mândră de ele, îmi reamintesc cât sunt de puternică”.