Sari la conținut

Gestul revoltător al polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a șocat lumea. A fost filmat

Gestul revoltător al polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a șocat lumea. Un agent de poliție a accidentat două fete, în Capitală, pe trecerea de pietoni. Martorii confirmă că mașina avea viteză, iar cele două adolescente, treaversau regulamentar.

Două fete lovite de mașina poliției

Încă nu știe dacă acesta era în misiune. Oficialii nu au precizat pentru moment nimic despre asta.

O femeie care pretinde că a fost martoră la ceea ce s-a întâmplat imediat după accidentul din Sectorul 1 al Capitalei a declarat, că poliţistul care se afla la volanul maşinii implicate a împins cu piciorul trupul fetiţei, care a fost aruncat zeci de metri în urma impactului cu autospeciala. Femeia a mai povestit că abia apoi poliţistul s-a aplecat şi a întors trupul fetei din gura căreia curgea sânge.

Prin acest gest revoltător polițistul a vrut să verifice dacă fata mai trăiește, spun martorii. Polițistul circula cu viteză foarte mare.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

„Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Aceştia au mai susţinut că la locul accidentului ”şi-au făcut prezenţa zeci de poliţişti de la trupele speciale”.

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de poliţistul implicat

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de poliţistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat Poliţia Capitalei.

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

„Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, conform news.ro.

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns.

Se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice

„Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel