joi, august 11, 2022

Simptome infarct. În cazul în care experimentezi simptomele unui infarct, primul lucru pe care să-l faci e să sunii la 112 și să soliciți ajutor de urgență. Până la sosirea ambulanței e important să tușești cu putere, încontinuu și respiri adânc. Respirația adâncă te ajută să menții nivelul corect de oxigen, iar tusea ajută circulația sanguină și normalizează bătăile inimii.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

Respirația adâncă și tusea trebuie repetate la fiecare două secunde, până la sosirea ambulanței. În cazul în care începi să te simți mai bine, oprește-te din tușit.

Ia o aspirină

Aspirina poate reduce din daunele produse de infarct asupra inimii, potrivit cercetărilor.  Cu toate acestea, unele persoane pot fi alergice la aspirină, așa că nu e indicat să iei un medicament nou într-o astfel de situație critică.

Ia orice medicament prescris de medic pentru angina pectorală

Dacă ți s-au prescris medicamente pentru angina pectorală, ar trebui să le ia iei neapărat în timp ce aștepți ambulanța.

Medicamentele pe care medicii le-ar fi putut prescrie pentru angina pectorală includ:

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

  • nitrați, cum ar fi Imdur,
  • beta-blocante, cum ar fi Metoprolol, Carvedilol sau Atenolol

Deschide ușa

Dacă te afli în interior, e important să descui ușa pentru a permite accesul echipajului de pe Ambulanță să pătrundă în locuință.

Odihnește-te într-o poziție confortabilă și așteaptă sosirea ambulanței

Odihna va ameliora presiunea asupra inimii. Poți sta așezat sau culcat, important e să stai relaxat într-o poziție confortabilă și să nu depui niciun fel de efort. .

Care sunt simptomele unui infarct?

Infarctul se resimte în partea stângă a toracelui, iar un simptom care trădează acest eveniment este apariţia unei dureri şi disconfort la nivelul braţelor, în special cel stâng. Disconfortul se poate resimţi şi la nivelul spatelui, gâtului şi chiar stomacului.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

„Orice durere nou apărută în zona pieptului trebuie evaluată de medic, mai ales dacă aveţi peste 30 de ani. În plus, durerile de la nivelul umerilor şi braţelor trebuie să vă dea de gândit dacă apar la efort sau atunci când trăiţi emoţii intense şi vă obligă să vă opriţi din activitate. De regulă, aceste dureri sunt intense şi durează cel puţin un minut”, explică prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Dificultăţi de respiraţie

Şi dificultăţile de respiraţie, plus transpiraţia rece şi senzaţia de ameţeală sunt semnele care prevestesc un infarct. Nu trageţi de timp şi apelaţi cât mai repede la serviciile de urgenţă.

Stările de greaţă, care vor culmina cu vomă şi paloarea sunt alte semnale de alarmă.

„De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un infarct de miocard. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic”, recomandă cardiologul Dan Gaiţă.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Indigestia

Dacă aveţi arsuri la stomac care apar în timpul unei activităţi fizice, nu în timpul mesei, există de asemenea riscul să fi suferit un infarct.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private