Sari la conținut

Gheorghe Burnei, medicul acuzat de mutilarea unor copii, a scăpat de acuzații. Dosarul său a fost clasat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Gheorghe Burnei, medicul care ar fi mutilat mai mulți copii, a scăpat de acuzații. Procurorii au clasat dosarul, pe motiv că faptele s-au prescris.

S-a ajuns aici după o decizie controversată a Curții Constituționale, care a dispus eliminarea întreruperii prescripției pentru faptele penale dinainte de mai 2022. Așa s-au închis numeroase dosare, inclusiv cel în care victimele lui Burnei își căutau dreptatea.

O reacție dură a venit de la mama unei fetițe, care a avut teribil de suferit din cauza medicului. Ea i-a acuzat pe procurori că s-au îngrijit să scape de pușcărie „javra aia” care i-a schilodit fata. O ”contribuție” a avut-o și INML, care nu și-a făcut treaba.

„ÎMI ESTE RUŞINE CĂ AM AVUT ATÂTA ÎNCREDERE ÎN ACEASTĂ JUSTIŢIE CORUPTĂ! Vă doresc multă sănătate şi Dumnezeu să vă ajute exact atât cât aţi fost de corect pentru cazul fetiţei mele!”, a mai susținut femeia revoltată, potrivit b1TV. 

Cum a scăpat de acuzații medicul Gheorghe Burnei

CCR a luat anul trecut o decizie care a dus practic la închiderea a numeroase dosare. Mai precis, judecătorii constituționali au dispus eliminarea întreruperii prescripției pentru faptele penale dinainte de mai 2022. De această hotărâre a beneficiat și medicul Gheorghe Burnei. Procurorii au fost nevoiți să închidă dosarul, pe motiv că faptele s-au prescris.

Gheorghe Burnei a fost inculpat pentru ucidere din culpă abia la nouă ani după ce o fetiță a murit pe masa lui de operație. Nouă ani de tărăgănări, inclusiv cinci ani pentru un aviz de la INML. Acum dosarul a fost clasat, alături de mai multe cazuri de vătămare corporală, scrie Casa Jurnalistului.

Sursa citată a amintit de cazul Andreei Găman, care avea 8 ani când a fost operată la „Marie Curie” printr-o tehnică „în premieră pentru România”. Ea a murit în timpul operației. „Intervenția a condus la decesul pacientei”, consemnează procurorii, și „întrunește elemente de tipicitate ale infracțiunii de ucidere din culpă”. Raportul de autopsie care consemna cauza morții a fost gata în 2013, dar a mai durat 5 ani până să primească avizul INML.

Pe 1 iunie anul trecut, mai mulți părinți și pacienți au protestat în fața INML, strigând că expertizele întârzie până la prescripție. La vremea aceea, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la INML, iar conducerea institutului a promis „aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârșitul anului 2022”, dar apoi nu s-a mai întâmplat nimic.

Chirurgul nu va fi trimis în judecată nici pentru „experimentul” asupra unei fetițe de un an care șchiopăta. Raportul de expertiză spune că doctorul a făcut o intervenție nepotrivită folosind un implant neomologat, care i-a cauzat 300 de zile de îngrijiri medicale și încă 10 intervenții, încadrându-se astfel la infracțiunea de vătămare corporală.

„Javra aia pe care aţi scăpat-o de puşcărie”

Emiliana Iliescu, mama Amirei Camelia Hamed, care a avut de suferit din cauza lui Burnei, a avut o reacție extrem de dură la auzul veștii, urându-le procurorilor să aibă-n viață parte de dreptatea pe ei au făcut-o în acest caz.

„Domnii procurori, eu când am fost la dumneavoastră la Parchet, nu aţi pomenit nimic de clasarea cazului Amirei. De ce oare?

Domnul procuror Borjog Eduard, aveaţi prima expertiză a Amirei gata din 2017, ce aţi făcut până în anul 2023?

E vina mea că aţi prescris nenorocirile făcute pe un copil nevinovat şi că aţi aşteptat să treacă încă cinci ani, minţindu-mă că prima expertiză se va anula pentru că îi dădea Amirei dreptate şi o încadra la VĂTĂMARE CORPORALĂ, adică se ducea javra la puşcărie?

Apoi, mi-aţi spus abia anul trecut că anularea se datorează faptului că doctorul Ulici a contribuit la opinia de specialitate în cadrul expertizei şi că fiind în relaţii de duşmănie cu Burnei nu trebuia să se pronunţe. Apoi, m-aţi minţit că se va dispune o nouă expertiză, care de fapt nu s-a mai dispus.

Aţi mai aşteptat un pic, expre, ca să clasaţi cazul Amirei. Amira a fost vătămată corporal în formă continuată până în anul 2014. Nu o mai băgaţi pe aia cu prima operaţie, pentru că toate operaţiile au fost doar SCHILODIRI!

Nici ultima din 2014 nu a fost favorabilă, pentru că javra aia pe care aţi scăpat-o de puşcărie nu a fost în stare să repare nici măcar fractura pe care tot el i-a produs-o atunci când i-a pus fixatorul, NU A FOST IN STARE SA O FACA CORECT.

ÎMI ESTE RUŞINE CĂ AM AVUT ATÂTA ÎNCREDERE ÎN ACEASTĂ JUSTIŢIE CORUPTĂ! Vă doresc multă sănătate şi Dumnezeu să vă ajute exact atât cât aţi fost de corect pentru cazul fetiţei mele!”, a scris Emiliana Iliescu pe Facebook.

Cazul Burnei va ajunge la CEDO

Ioana Culachi, avocata Amirei, a declarat pentru News.ro că a făcut mai multe demersuri, dar toate solicitările i-au fost respinse.

Ea reproșează anchetatorilor că nu au făcut totul pentru ca speţa să fie soluţionată „într-un termen rezonabil”: „Instituţiile abilitate să instrumenteze cauza (Parchetul şi INML) au gestionat ineficient acest dosar”.

„Am formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare şi vom contesta şi în instanţă această ordonanţă de clasare. Da, vom sesiza CEDO pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil”, a mai afirmat avocata Ioana Culachi.

Astfel, chirurgul Burnei rămâne doar cu condamnarea definitivă la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, după ce a primit bani de la zeci de părinţi pentru a le opera copiii.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel