sâmbătă, octombrie 1, 2022

Gindrovel Dumitra, despre imunitatea naturală și cea dată de vaccin: „Prețul pe care îl plătim este mult prea mare”

Potrivit unui studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine (Școala londoneză de Igienă și Medicină Tropicală), România are rată de imunitate dobândită de aproximativ 70%, fiind pe primul loc în Europa. Norvegia, în contrast, atinge doar pragul de 3%.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a atras atenția că prețul pe care îl plătim în momentul în care acceptăm imunitatea de tip natural, cea obținută prin boală, este unul „mult prea mare”.

„Nu, nu este deloc momentul să ne bucurăm, pentru că (…) este foarte posibil să mai avem încă 70.000 – 80.000 de morți, or câtă vreme există această amenințare ca fiind posibilă, din punctul meu de vedere, trebuie să ne îngrijorăm și să facem ceea ce trebuie să facem astfel încât aceste decese să poată să fie evitate”, a declarat Gindrovel Dumitra, potrivit B1 TV.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Prețul pe care îl plătim dacă acceptăm imunitatea de tip natural, este unul mult prea mare

Dr. Gindrovel Dumitra a subliniat că acest tip de studiu nu analizează și planul emoțional. Amenințarea pe care o reprezintă boala nu poate fi redată doar prin cifre.

„Practic, aceste date nu spun nimic din punct de vedere emoțional. Foarte multe persoane reacționează, din păcate, la modul cât se poate de emoțional atunci când discutăm atât despre vaccinare, cât și despre amenințarea pe care o reprezintă boala.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Am văzut în acest val 4 situații în care persoane care își pierdeau viața într-o anumită zonă a localității pur și simplu nu determinau sau determinau o reacție minoră în ceea ce privește emoția din partea celorlalți.

Ei bine, în momentul în care discutăm practic doar de prezentarea unor cifre și nu apar exemple concrete – `Ion s-a îmbolnăvit și și-a piedut viața` – nu vom putea să stimulăm ceea ce se numește inteligența emoțională, să determină oamenii să se mai întâmple ce a pățit Ion.

(…) Sunt lucruri cât se poate de importante din punct de vedere sociologic, trebuie evidențiate. Eu am spus mereu, de fiecare dată, a fost o tragedie, am avut doliu național atunci când am avut (incendiul de la) Colectiv, pentru 65 de decese.

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

Din păcate, doar ieri au murit un număr egal de români cu ce s-a întâmplat la Colectiv și trecem cu seninătate, ba chiar ne bucurăm că nu mai avem 600, cum a fost la un moment dat. Ei bine, aceasta este tragedia pe care o parcurgem în această perioadă ca țară.

Așa cum specifica și studiul de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, este foarte important să înțelegem că prețul pe care îl plătim în momentul în care acceptăm imunitatea de tip natural, obținută prin boală, este unul mult prea mare”, a mai spus expertul.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Gindrovel Dumitra: „Putem să răsuflăm oarecum ușurați când vom atinge prin vaccinare o imunitate de până la 95%”

Alternativa este vaccinarea, a subliniat coordonatorul Grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

„Alternativa la acest preț există, există de aproape un an de zile, se numește vaccinare. Pentru că în momentul în care vom atinge un procent de imunitate obținută prin vaccinare de până la 95%, 94% – 95%, în acel moment putem să răsuflăm oarecum ușurați, cu toate că caracteristicile acestei boli s-ar putea să pună la grea încercare termenul de imunitate colectivă”, a concluzionat dr. Gindrovel Dumitra.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private