Sari la conținut

Ginsengul, o plantă, sute de beneficii

Ginsengul este o plantă perenă care crește în nordul Americii și în China, iar datorită calităților excepționale a ajuns să fie cultivat la scară largă.

Specialiștii susțin că rădăcina de ginseng se administrează sub formă de pulbere sau de tinctură. Iar în magazinele de specialitate se găsește sub formă de capsule.

Atenție! Întotdeauna trebuie luat așa cum îți este recomandat de medic, în doze mari el poate dăuna organismului. Partea utilizată a plantei în medicină este rădăcina care poate fi folosită proaspătă, uscată sau măcinată.

Rădăcina de ginseng este bogată în substanțe active, iar în medicina chineză se crede că este benefică atât pentru partea emoțională cât și pentru corpul omului.

Sunt studii care arată că planta poate să prevină dar și să amelioreze respirația urât mirositoare care de multe ori este provocată de Helicobacter pylori.

Are efecte uimitoare asupra obezității.

Poate să amelioreze simptomele alergiilor acest lucru fiind explicat prin proprietățile antiinflamatoare ale ginsengului.

Este un aliat împotriva obezității, fiind un tonus excelent.

Calmează durerile menstruale și diminuează simptomele sindromului premenstrual.

Extractul de ginseng poate ameliora sau chiar vindeca anemia, astenia, insomniile, oboseală cronică, tulburările de circulație sanguină și poate contribui la reglarea tensiunii arteriale.

Crește capacitatea de apărare a organismului, practic crește imunitatea unei persoane. Ajută la producerea unor hormoni și stimulează producția de interferon.

Este de ajutor în cazul răcelilor și a gripei, deoarece crește capacitatea naturală de apărare a organismului.

Sunt studii care arată că planta poate opri multiplicarea și dezvoltarea celulelor tumorale.

La ce să fii atentă:

  • Ginsengul nu se administrează alături de alcool, cafea sau cola deoarece poate să ducă la apariția migrenelor sau a sângerărilor nazale.
  • Nu este indicat femeilor însărcinate, dar nici persoanelor care au boli inflamatorii sau hipertensiune, cel puțin nu fără acordul medicului.
  • Ginsengul nu trebuie să fie administrat pentru mai mult de trei săptămâni.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel