Sari la conținut

Google te ascultă în permanență: cum să dezactivezi microfonul telefonului în câțiva pași simpli

telefon ascultat
imagine creată cu AI

Google te ascultă în permanență: cum să dezactivezi microfonul telefonului în câțiva pași simpli. Sistemul gigantului tehnologic colectează date și ascultă conversațiile ocazionale ale utilizatorilor. Ce trebuie să faceți pentru a evita acest lucru.

Nu mai este niciun secret: Google poate asculta utilizatorii de Android prin intermediul microfonului telefonului mobil. Întâmplarea face ca aceste înregistrări să fie apoi folosite adesea pentru a direcționa reclamele.

În trecut, utilizatorii au fost surprinși de coincidențele ciudate dintre conversațiile lor ocazionale și reclamele pe care le vedeau pe site-uri web sau chiar e-mailurile promoționale pe care le primeau.

Acum este clar că Google își ascultă utilizatorii aproape permanent pentru a obține informații și a le utiliza în scopuri comerciale. Prin urmare, este recomandabil să se ia anumite măsuri pentru a preveni încălcarea confidențialității conversațiilor zilnice.

Google te ascultă: cum să îi blochezi microfonul

Ascultările Google se bazează pe anumite permisiuni care sunt activate în mod implicit pe marea majoritate a telefoanelor cu sistem de operare Android. Cu toate acestea, este posibil să le dezactivați.

În plus, trebuie avut grijă să se permită oricărei aplicații posibilitatea de a accesa microfonul. Mai ales atunci când acest lucru nu are nimic de-a face cu funcționalitatea de bază a aplicației.

Cum să dezactivezi microfonul telefonului în câțiva pași simpli

În afară de cele de mai sus, procedura de bază pentru a împiedica Google să vă asculte conversațiile este următoarea:

  • Deschideți aplicația Google.
  • Atingeți partea de profil din dreapta sus.
  • Apăsați pe opțiunea pe care scrie „Cont Google”.
  • Căutați opțiunea numită „Date și confidențialitate”.
  • Acolo, căutați secțiunea „Web and application activity” (Activitate web și aplicații).
  • Acolo puteți dezactiva opțiunea „Includeți activitatea vocală și audio”.
  • Faceți clic pe „Stop saving” (Opriți salvarea).
  • Pentru a confirma modificarea, faceți clic pe „Înțeles”.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel