vineri, aprilie 23, 2021

Inscrierea copiilor la gradinite, crese si clasa pregatitoare, se apropie cu pasi rapizi. Pe langa numeroasele probleme legate de inscriere, fiecare institutie solicita avize si analize medicale obligatorii.

Aceste masuri medicale sunt necesare pentru aceasta varsta frageda, deoarece sistemul imunitar al copiilor este in schimbare, iar in lipsa anticorpilor, bolile se transmit rapid in colectivitate si afecteaza viata micutilor si a parintilor.

Cele mai frecvente analize medicale necesare pentru inscrierea in colectivitate sunt:

  • Examen coproparazitologic microscopic – pentru identificarea parazitilor intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, tenia)
  • Exudat faringian si nazal – pentru identificarea bacteriilor (meningoc, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul cailor

    respiratorii responsabile pentru menigite, amigdalite, otite, pneumonii, etc.

Daca este cazul se impune antibiograma pentru culturi pozitive.

  • Coprocultura (inclusiv antibiograma)-pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale

Pentru cei ce revin in colectivitate este nevoie de avizul epidemiologic intocmit de medicul de familie pe baza analizelor medicale, ce va atesta existenta sau neexistenta unei boli contagioase.

Desi analizele medicale (cu exceptia exudatului nazal) pot fi efectuate gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ele sunt considerate

analize la cerere, iar in absenta unei suspiciuni de boala doctorul nu poate intocmi biletul de trimitere, astfel pretul analizelor va fi suportat integral de catre parinti.

 Recomandari

Pentru acuratetea rezultatelor este indicat sa apelati la un laborator performant care prezinta cazuistica pentru majoritatea analizelor de laborator.

Preturile analizelor necesare inscrierii in colectivitate, oferite de laboratoarele private, variaza  in medie de la 80 lei pana la 150 lei.

Promotional centrele Gral Medical ofera un pachet medical la doar 49lei, valabil in perioada 01-30 sept

2016.

Oferta este valabila in: Bucuresti, Ploiesti, Focsani, Pitesti, Valcea, Craiova si Sibiu

Pentru programari si detalii suplimentare puteti obtine direct la call center *GRAL(*4725) / 021-323.00.00 sau online pe www.gralmedical.ro

Ultimele stiri

Parteneri