Sari la conținut

Grăsimea de pe burtă: iată ce spune forma abdomenului despre sănătatea ta

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Tipuri de burtă

Grăsimea de pe burtă: iată ce spune forma abdomenului despre sănătatea ta.

O burtă în formă de măr este legată de tulburări metabolice, boli de inimă și colesterol. Burta în formă de măr este cunoscută sub denumirea de burtă de bere. Se referă la depozitarea excesivă de grăsime în jurul stomacului, în timp ce partea inferioară a corpului continuă să fie subțire.

Grăsimea de pe burtă: iată ce spune forma abdomenului despre sănătatea ta

Dintre multele tipuri de grăsimi pe care le are corpul uman, grăsimea de pe burtă sau grăsimea viscerală este cea mai riscantă dintre toate. Grăsimea abdominală se referă la grăsimile care se acumulează în regiunea abdominală și se înfășoară în jurul organelor precum stomacul, intestinele și ficatul.

Datorită apropierii sale de inimă, flabia abdominală poate contribui, de asemenea, la riscul de boli cardiovasculare, diabet sau alte tulburări metabolice.

Cu toate acestea, existența grăsimii de pe abdomen nu este locul unde se termină lucrurile. Forma grăsimii abdominale și chiar întregul corp pot spune multe despre sănătate – uneori poate chiar indică probabilitatea bolilor cronice.

Aruncă o privire la modul în care forma grăsimii abdominale poate sugera riscul de îmbolnăvire.

1. Forma de pară: Persoanele care au un corp în formă de para, cu grăsimi suplimentare pe părțile inferioare ale corpului, cum ar fi șoldurile și coapsele, sunt grăsime subcutanată care poate fi atinsă și simțită cu mâinile.

Depozitarea sau acumularea prea multă grăsime este asociată cu un risc crescut de probleme de sănătate precum accident vascular cerebral, boli de inimă, diabet de tip 2 și hipertensiune arterială.

2. Forma măr: Burta în formă de măr este cunoscută ca burtă de bere. Se referă la depozitarea excesivă de grăsime în jurul stomacului, în timp ce partea inferioară a corpului continuă să fie subțire.

Această formă de grăsime este mai frecventă la bărbați și mult mai riscantă decât forma de pară. De asemenea, indică faptul că este posibil să aveți mai multă grăsime în cavitatea abdominală aproape de organele esențiale – adică grăsimea viscerală. O burtă în formă de măr este, de asemenea, legată de tulburări metabolice, boli de inimă și colesterol.

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare | Unica.md

Grăsimea de pe burtă este, de asemenea, de multe alte tipuri și asta, de asemenea, ar putea spune multe despre sănătate.

Potrivit experților, există patru tipuri diferite de grăsime abdominală sau balonare. 

1. Burta hormonală: Când observați o creștere bruscă în greutate în jurul abdomenului inferior, în special în jurul regiunii pelvine, ar putea fi un semn de dezechilibru hormonal. PCOS ar putea fi una dintre principalele cauze ale burticii hormonale atunci când creșterea în greutate are loc fără motiv.

2. Burta de stres: Când burta superioară chiar sub coaste se extinde sau se umflă când stai sau te simți inconfortabil după o zi lungă obositoare, ar putea fi din cauza unei burtici de stres.

3. Burta de alcool: Burta cu alcool se referă la creșterea în greutate atunci când burta totală iese de sub diafragmă.

4. Burta de mamă: Aceasta se observă la femeile care au născut recent, se vede de obicei sub talie. În această grăsime, se poate simți un decalaj între mușchii stomacului din partea superioară a abdomenului, care poate chiar să se simtă slăbit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel