marți, iunie 6, 2023

Grăsimea VISCERALĂ se înfășoară în jurul organelor abdominale, crescând riscul de boli de inimă, Alzheimer, diabet și accident vascular cerebral. Grăsimea viscerală poate prezenta riscuri grave pentru sănătate și a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă și diabet de tip 2.

British Heart Foundation (BHF) spune că boala coronariană este„cel mai mare ucigaș” din Marea Britanie, menționând că supraponderalitatea sau obezitatea poate „crește riscul de boală coronariană”. Din fericire, o dietă sănătoasă poate ajuta la reducerea riscului și la reducerea excesului de grăsime viscerală.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Un studiu publicat în Journal of Nutrition a analizat efectele consumului de avocado asupra adipozității abdominale.

Cercetarea a fost efectuată în rândul adulților care erau supraponderali sau obezi.

Un total de 105 adulți cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani au fost repartizați aleatoriu unei intervenții care au primit o masă zilnică cu un avocado Hass proaspăt sau un grup care a primit o masă izocalorică cu ingrediente similare fără avocado timp de 12 săptămâni.

La începutul și la sfârșitul celor 12 săptămâni, cercetătorii au măsurat grăsimea abdominală a participanților și toleranța lor la glucoză, o măsură a metabolismului și un marker al diabetului.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

S-a descoperit că femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale mai profunde.

Distribuția grăsimilor la bărbați nu s-a schimbat și nici bărbații, nici femile nu au avut îmbunătățiri ale toleranței la glucoză.

NHS spune că grăsimile mononesaturate vă ajută să vă protejați inima prin menținerea nivelurilor de colesterol HDL „bun” în timp ce reduc nivelurile de colesterol LDL „rău” din sânge.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Avocado este un exemplu, la fel ca unele nuci, cum ar fi migdalele, brazilia și alunele.

British Heart Foundation (BHF) spune: „Avocado este neobișnuit printre fructe, deoarece este bogat în grăsimi. Aceasta înseamnă că conțin o cantitate mai mare de energie (calorii) decât alte fructe și legume.

La aproximativ 150 de kcal per jumătate de avocado, comparativ cu aproximativ 20 de kcal pentru o cantitate similară de broccoli sau o portocală mică, contribuția lor energetică trebuie luată în considerare dacă încercați să vă reduceți greutatea.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți la ele, dar dacă vrei să mănânci avocado în mod regulat, va trebui să te gândești puțin mai atent la restul dietei. În comparație cu alte alimente bogate în grăsimi, avocado este o opțiune sănătoasă.”

NHS afirmă: „Dacă sunteți supraponderal, modificările dietei și ale nivelurilor de activitate fizică sunt primul pas pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate. Medicul dumneavoastră de familie sau asistenta vă pot ajuta să vă evaluați dieta curentă și nivelurile de activitate fizică și să vă stabiliți obiective personale pentru schimbare.”

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

NHS afirmă: „Cea mai bună modalitate de a pierde în greutate dacă ești obez este printr-o combinație de dietă și exerciții fizice și, în unele cazuri, medicamente. Consultați un medic generalist pentru ajutor și sfaturi.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private