miercuri, septembrie 28, 2022

Grecia și-a mobiliziat unitățile de poliție în punctele turistice cele mai frecventate, întrucât există o răspândire îngrijorătoare a variantei Delta, potrivit The Guardian.

Autoritățile au decis să consolideze prezența poliției pe insulele precum Mykonos și Ios, cunoscute pentru viața de noapte și petreceri, existând îngrijorări că antreprenorii locali nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

 „Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrului grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

„În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

Aproximativ 186 de oameni ai legii au fost trimiși doar pe insula Mykonos, față de 56 – numărul celor trimiși anul trecut, în aceeași perioadă.

Te-ar mai interesa: Cu acest medicament ieftin vindecaţi garantat infe...

Adjunctul ministrului grec al protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios se află la „un pas” de restricții suplimentare, care ar putea merge până la închidere, și că situația de pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos este, de asemenea, îngrijorătoare.

Ratele de infectare au crescut în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Spre deosebire de restul Europei, industria turistică a Greciei s-a descurcat relativ bine în cele 10 săptămâni care au trecut de la deschiderea sezonului, hotelierii anunțând o creștere notabilă a rezervărilor făcute de turiști europeni și americani.

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

Sosirile au crescut cu 130% față de anul trecut, când Grecia – națiune care depinde foarte mult de turism – a înregistrat o scădere de 75% a vizitatorilor. În 2019, Grecia a atras un record de 33,1 milioane de turiști. Veniturile din turism înregistrate luna trecută au crescut cu „mai mult de 400% față de iunie 2020”, a spus Theoharis. „Am recuperat din terenul pierdut”, a mai spus el.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Dar cu varianta Delta, extrem de transmisibilă și în creștere, oficialii din industrie vorbesc despre „gestionarea imposibilă”, pe măsură ce noi provocări apar zilnic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private