Sari la conținut

Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își pierd proprietățile după congelare. E otravă pentru sănătate

Deși multe persoane obișnuiesc să păstreze mâncarea la congelator, acest lucru poate fi extrem de periculos pentru sănătate. Unele alimente nu trebuie niciodată congelate.

Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își pierd proprietățile după congelare. E otravă pentru sănătate

Verifică toate sertarele din congelator și aruncă tot dacă ai congelat alimentele enumerate mai jos. Experții medicali ne avertizează că ne pot afecta sănătatea. Vezi lista cu alimentele care nu se congelează niciodată.

Din categoria alimentelor care se pot congela fac parte următoarele: Pâinea, care poate fi ținută la congelator până la o lună, cozonacul și prăjiturile fără creme sau glazuri, care pot fi ținute în congelator și șase luni.

Lista cu alimentele care nu se congelează niciodată

Se mai poate congela și peștele, numai dacă este proaspăt, care ține până la șase luni, carnea, care, de asemenea, se congelează numai foarte proaspătă. Carnea de porc, de pasăre sau de vânat poate să fie păstrată la congelator vreme de nouă luni, iar carnea de vită și de miel poate fi ținută în congelator până la un an.

Fructele se congelează numai atunci când sunt coapte, dar încă suficient de tari, însă se pot congela și sub formă de piure. De asemenea, lactatele și untul pot rezista în congelator până la șase luni.

Din categoria alimentelor care nu se congelează niciodată enumerăm: roșiile, care își vor pierde textura, mineralele și gustul dacă vor fi congelate. Nu se congeleză nici legumele bogate în apă, cum ar fi castraveții, salata verde si ridichiile, chiar și țelina crudă. Ele își vor pierde textura crocantă și aroma, întrucât au un conținut ridicat de umiditate.

Experții medicali spun că mai există câteva reguli de care trebuie să ți cont. Pentru a congela corect alimentele, trebuie să folosești ambalaje rezistente și impermeabile. Mai poți opta și pentru recipiente din aluminiu cu capac sau cutii din plastic. Alimentele se pun în pachete mici, pentru a le putea congela și decongela rapid. Nu umple prea mult pungile cu legume care urmează a se congela, potrivit playtech.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel