Sari la conținut

Greșeala pe care o faci atunci când gătești broccoli. Chef Florin Dumitrescu: I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este greșeala pe care o faci atunci când gătești broccoli și cum o ajungi să iubești această legumă sănătoasă dacă înveți cum trebuie să o prepari.

Prezent în cadrul podcastului realizat de George Buhnici, Florin Dumitrescu a spus că „e o capcană în care picăm.

Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor”.

Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli

„De exemplu… broccoli! Iak! Brocoli yak… pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos… și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.

După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat virmele plutește și tu poți să scoți leguma.

Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!

Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun.

Bunica sau mama sau mătușa, când au văzut prima dată broccoli congelat, l-a luat și l-a făcut ca pe cartofi. Asta e problema. E vorba de educație culinară pe diferite ingrediente”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel