marți, martie 9, 2021

Un studiu publicat în Jurnalul de Mediu din SUA a scos la iveală faptul că doar 5% dintre oameni se spală pe mâini în mod corect după ce merg la toaletă.

În plus, un alt studiu realizat la Universitatea

Michigan a analizat modul în care desfășoară această sarcină circa 4.000 de oameni. Au descoperit astfel că 99% dintre utilizatorii toaletelor nu se spală pe mâini în primele 15-20 de secunde, așa cum ar trebui pentru ca germenii să fie distruși în totalitate. Mai rău, o treime dintre oameni nu s-au obosit să folosească săpun și 10% au renuțat la a se mai spăla pe mâini.

Observația a mai arătat că 15% dintre bărbați nu s-au curățat pe mâini comparativ cu 7% dintre femei care au făcut același lucru. Pe de altă parte, doar jumătate dintre bărbați au folosit săpun, față de 75% dintre femei.

“Oamenii au ideea că mâinile lor sunt mai curate decât în realitate”, spune Carl Borchgrevink, profesor la Universitatea Michigan. În funcție de tipul bacteriilor care se află în băile publice, pe suportul de hârtie igienică sau pe cel de șervețele uscate, acestea pot fi luate extrem de ușor. E.coli și stafilococul auriu sunt cele mai comune. Odată intrate în organism, provoacă infecții extrem de rezistente.

Cum este corect să ne spălăm pe mâini? În secunda următoare după ce folosim toaleta, folosind săpun din belșug și frecând bine palmele, apoi clătind sub jet de apă. Atenție, gelurile

de igienizare a mâinilor nu sunt atât de eficiente, omoară bacteriile, dar nu îndepărtează reziduurile de mizerie de la alte obicete cu care intrăm în contact.

 

Ultimele stiri

Parteneri