sâmbătă, octombrie 1, 2022

Tratamente pentru creșterea părului pe bază de minoxidil sunt recomandate de majoritatea dermatologilor, iar cei care le-au folosit spun că au avut rezultate uimitoare.

Pe lângă beneficiile acestor tratamente, un medic plastician spune că există câteva greșeli comune care pot împiedica eficacitatea acestor produse.

Greșeli care duc la căderea părului. Medic: O soluție prea slabă

Potrivit chirurgului plastician Michael Wolfeld, există câteva greșeli comune care pot împiedica eficacitatea acestor produse, potrivit Wellandgood.

Te-ar mai interesa: Weekend 1-2 octombrie: Evenimente cu intrare liber...

„Creșterea și îngroșarea firului de păr reprezintă o acțiune pe termen lung”, spune Wolfeld.

„Minoxidilul este benefic în cazul celor care suferă de calviție. Dacă acesta este folosit incorect, nu veți obține niciun rezultat”, menționează medicul, care împărtășește greșelile făcute frecvent de pacienții care utilizează Rogaine.

Iată care sunt cele patru greșelile făcute frecvent de pacienții care utilizează Rogaine:

1. Tratamentul este oprit prea devreme

„Când începeți să utilizați minoxidil sau orice medicament împotriva căderii părului, este posibil să observați, la început, o cădere a părului”, spune dr. Wolfeld. Dar acest lucru este normal.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Minoxidilul nu provoacă căderea părului

Minoxidilul nu provoacă căderea părului. Firele mai subțiri poate cădea, dar când cresc ar trebui să crească mai groase și mai puternice. Prin urmare, nu renunțați la tratament, ci folosiți-l conform instrucțiunilor. Este bine să aplicați tratamentul timp de nouă luni, până la un an, pentru a observa beneficiile, recomandă el.

2. Este folosită o soluție prea slabă
Minoxidil este un produs aprobat de FDA pentru bărbați și femei. Pe piață există o soluție de 5% aprobată de FDA pentru bărbați, o soluție de 5% spumă și o soluție uleioasă de 2% aprobată pentru femei, spune dr. Wolfeld. El recomandă femeilor să folosească soluția de 5% pentru bărbați. Aceasta este mai eficientă atâta timp cât nu irită scalpul și, desigur, dacă nu provoacă disconfort sau uscăciune.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

3. Nu folosiți tratamentul în mod regulat
Rogaine trebuie folosit de două ori pe zi, dar dr. Wolfeld spune că îi este foarte greu să-și convingă pacienții să facă asta, din cauza texturii sale. Soluția este destul de uleioasă, iar spuma este foarte lipicioasă.

„Este dificil să faci orice altă acțiune două ori pe zi, mai ales un tratament pe scalp”, spune el.

Dacă puteți să aplicați soluția măcar o dată pe zi, aceasta va ajuta. Dacă o puteți face de două ori pe zi, este și mai bine, afirmă el. Deoarece spuma este lipicioasă, mulți pacienți folosesc soluția pe timpul nopții, iar spuma, dimineața, ca produs de styling.

Te-ar mai interesa: Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! ...

Dacă nu îl folosiți zilnic, nu veți obține rezultatele dorite, avertizează el.

4. Nu masați cum trebuie
Când folosesc soluția sau spuma, unii pacienți masează doar vârful capului, iar substanța rămâne pe păr, fără a aduce beneficii, spune dr. Wolfeld.

„Trebuie separat părul și masat cât mai bine scalpul, pentru ca substanța să intre cât mai bine în piele și să acționeze așa cum trebuie”, recomandă medicul.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private