Categories: Stil de viaţă

Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc. Cum trebuie să ne machiem

Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc. Cum trebuie să ne machiem și ce trebuie să evităm pentru a ne evidenția trăsăturile frumoase, nu pentru a ne adăuga ani.

De multe ori, atunci când aplicăm produse de machiaj pe față, o facem greșit. Iar greșelile ne adaugă câțiva ani în plus, ori ne dezavantajează.

Un machiaj aplicat corect, în funcție de tipul de ten, trăsături, culoarea ochilor și a părului ar trebui să ne scoată în evidență.

Ce trebuie să facem pentru a ne machia corect?

Ei bine, în primul rând, trebuie ca fața să fie curată și hidratată. Așadar, primul pas este spălatul pe față cu acel tip de săpun/gel/spumă ce se potrivește tipului nostru de ten.

Dacă nu am făcut acest lucru dimineața, la trezire, și seara, înainte de culcare, vorbim deja de prima greșeală. Dar mai sunt și altele.

Fondul de ten nepotrivit

Un fond de ten nepotrivit ca nuanță te poate îmbătrâni, mai ales dacă este aplicat și într-un strat prea gros. Fondul de ten se folosește pentru a uniformiza tenul, nu neapărat pentru a ascunde imperfecțiunile.

Nu-l alege după culoarea pielii de pe gât, unde este mai deschisă.

Dacă ai dubii, mai bine cere sfatul consilierelor de vânzări din magazin și, eventual, testează-l pe tenul tău. Așa îți vei da seama dacă este potrivit pentru tenul tău sau nu.

Prea multă pudră

De multe ori, este mai bine să eviți pudra. De la o anumită vârstă, va accentua ridurile. Chiar și ridurile fine vor arăta mult mai adânci decât sunt.

Dacă vrei neapărat să folosești pudră, asigură-te că este culoarea care îți trebuie și scutură bine aplicatorul înainte de a-l pune pe față.

Eventual, după machiaj, poți pulveriza puțină apă termală. Așa vei avea și um machiaj care va rezista mai mult timp.

Prea mult anticearcăn

Anticearcănul sau concealerul este unul dintre produsele care pot fi magice sau dezastruoase. Dacă nimerești nuanța potrivită și îl aplici în cantitatea optimă, îți poate șterge de pe chip ore de nesomn.

Ideea este să folosești puțin și să nu-l aplici de jur împrejurul ochilor, ci doar în jumătatea interioară de sub ochi, pentru că poate accentua aspectul ridurilor fine.

Și acesta trebuie să fie potrivit nuanței tenului, nu mai deschis.

Folosești prea mult fard

Straturi peste straturi de fard pus pe pleoape îți pot face ochii să pară mai grei și, automat, mai închiși. Dacă aplici înainte primer, vei avea nevoie de mai puțin pigment pe pleoape.

Sprâncene prea închise la culoare

Sprâncenele au rolul a a contura întreaga față, iar unele prea subțiri/prea groase și foarte închise la culoare doar adaugă ani la vârsta ta și duritate expresiei chipului.

Asigura-te dacă pui o nuanță pe sprâncene, că vei uniformiza cum trebuie.

Dermatograful…

Dacă îți place să folosești eyeliner negru, nu-l aplica doar pe interiorul pleoapei inferioare. Nu va face altceva decât să-ți îngusteze ochii. Trasează și pe pleoapa de sus, cât mai aproape de gene, și du linia într-un cat eye discret.

Dacă insiști să aplici creion și jos, folosește unul cât mai deschis la culoare, pentru a-ți lumina privirea și a face ochii să pară mai mari, notează unica.md.

Atenție și la pensulele de machiaj

Așa cum spălatul pe față trebuie să fie regulă de bază, așa este și spălatul și dezinfectatul pensulelor și al aplicatoarelor de machiaj. Este bine să faci asta după fiecare folosire, cu apă și cu săpun.

Și este recomandat să le folosești doar tu, pentru a preveni anumite boli și afecțiuni ale pielii.

 

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

15 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

45 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra