luni, septembrie 26, 2022

Aproximativ 1,13 miliarde de oameni din lume suferă de hipertensiune arterială, conform cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc. De aceea este esential sa incercati sa o reduceti pana la atingerea cifrelor considerate normale.

Această patologie poate duce la complicații grave precum infarctul sau tromboza cerebrală, printre accidente cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Pentru a menține tensiunea arterială la niveluri potrivite, cel mai eficient mod, potrivit specialiștilor, este să urmezi o alimentație sănătoasă, să faci des exerciții fizice și să te lași de fumat.

În plus, este extrem de important să ne luăm tensiunea pentru a vedea dacă am reușit să o menținem la nivelurile recomandate de medici. Daca o facem acasa, sunt cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respectam!


Greșeli pe care le faci atunci când îți iei tensiunea

În acest sens, medicul Gheorghe Lascu, președintele Societății de Medicină de Familie Maramureș atrage atenția că deși pare foarte ușor, e nevoie să respectăm câteva reguli simple.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

”În general, recomand pacienților mei să nu folosească aparate tip brățară, ci aparate care se umflă pe braț, cu manșetă, cu dispozitiv de umflare și dezumflare automat. S-au vândut și în marketuri, în diverse magazine, diverse aparte la niște prețuri modice, dar care nu erau de calitate.

Sfatul meu este pentru cei care vor să-și cumpere un tensiometru, să cumpere unul de calitate, luat dintr-un centru de tehnică medicală sau la recomandarea medicului de familie”, explică medicul.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Următoarea regulă este să fim atenți momentul în care ne măsurăm tensiunea arterială. Potrivit medicului, sunt momente în care ar trebui să lăsăm aparatul de-o parte, să ne așezăm într-un fotoliu și să așteptăm 10-15 minute.

”Tensiunea arterială se măsoară întotdeauna în stare de repaos. Adică: dacă am urcat scările, dacă ne-am grăbit, dacă am făcut un efort, dacă ne-am enervat, am obosit, am alergat etc, nu ne măsuram imediat tensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

În această perioadă bătăile inimii se normalizează, suflu respirator își revine, nu mai gâfâim, iar organismul este în acea stare potrivită pentru măsurarea tensiunii arteriale”, mai explică medicul, conform Adevărul.

”Nu o vom măsura niciodată după ce am fumat, după ce am consumat alcool, după ce am băut cafea sau după ce am fumat «prostii» – că se practică mai nou” a încheiat medicul.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private