Sari la conținut

Greșelile pe care le faci când ai hemoroizi. Medic chirurg: Să nu folosiți hârtie igienică!

rectale

Greșelile pe care le faci când ai hemoroizi.Octavian Popescu, medic chirurg, a oferit câteva sfaturi pentru pacienții care se confruntă cu această afecțiune.

„În primul rând, nu sunt o boală. Ei aparţin sistemului de închidere a anusului. Fără ajutorul acestor hemoroizi, anusul nu se poate închide. Atunci când hemoroizi cresc în dimensiune din diverse motive şi provoacă simptome, abia atunci putem să vorbim despre boala hemoroidală”, a spus medicul chirurg Octavian Popescu, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Care sunt cauzele bolii hemoroidale

Procesul de îmbătrânire duce la pierderea elasticităţii acestor vase de sânge, iar odată cu vârsta, atunci când scaunul trece prin canalul anal, aceşti hemoroizi se alungesc, iar pentru că elasticitatea a dispărut îşi revin mai greu la forma iniţială.

Nu trebuie să stăm mult timp pe toaletă, pentru că aceste vase de sânge se vor umple de sânge. Este bine să mergem la toaletă atunci când simţim cu adevărat că trebuie să mergem.

Simptomele bolii hemoroidale

Atunci când hemoroizi cresc în dimensiuni, aceştia se exteriorizează, adică alunecă din canalul anal. Pielea care îi acoperă este mereu lezată de scaunul dur care trece. Acel proces de inflamaţie duce la secreţia unui lichid, care este foarte agresiv, iar pacienţii au senzaţia de arsură şi mâncărime.

Durerea apare într-un stadiu mai avansat, atunci când sângele odată intrat în interiorul hemoridului formează un cheag de sânge care se va inflama şi va duce la dureri masive. Sângerarea poate masca o problemă mult mai gravă, precum un cancer de colon.

Prevenţia bolii hemoroidale

Recomand pacienţilor să nu stea prea mult timp pe toaletă. Să nu folosească hârtie igienică. Să se spele cu duşul şi să nu folosească şerveţele umede pentru că ele conţin substanţe toxice. Consumul de fibre este foarte important.

Poziţia corectă pe toaletă

Este recomandat să se folosească o scăriţă, astfel încât unghiul dintre trunchi şi picioare să fie de aproximativ 60 de grade. În acel moment, musculatura pelvisului se relaxează şi scaunul se elimină mult mai uşor.

Hemoroizii nu trec de la sine

În toate stadiile bolii, se recomandă tratamentul conservator. Trebuie respectate anumite reguli. Dacă acest tratament nu a fost eficient, abia atunci putem vorbi despre un tratament invaziv şi non-invaziv. Cel non-invaziv, se aplică în stadiile de început, atunci când hemoroizi nu sunt vizibili.

Cu stadiul trei, atunci când hemoroidul nu se retrage de la sine, se recomandă tratamentul chirurgical. Este o procedură mai dureroasă.

Putem ajunge în stadiul patru al bolii, atunci când hemoroizii sunt la exterior. Se pot tromboza şi apar infecţii”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel