Sari la conținut

Greutatea bebeluşului la naştere-un bun indicator al riscului de autism

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Univeristatea Manchester, greutatea bebeluşului este un bun indicator al riscului de autism.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

Citeste si:

Noul studiu a scos în evidenţă faptul că bebeluşii care cântăresc la naştere 4,5 kg sau mai mult au un risc de autism cu 60% mai mare. Un risc similar îl au şi copiii care au o greutate prea mică.

Descoperirea este foarte importantă deoarece intevenţiile pot avea loc când creierul este mai deschis schimbărilor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.