Sari la conținut

Grevă de amploare a medicilor rezidenţi din Marea Britanie

Medicii rezidenţi din Anglia au intrat într-o grevă de trei zile din cauza nemulţumirilor salariale, la începutul unei săptămâni de proteste sindicale în Regatul Unit.

Ministrul Sănătăţii de la Londra spune că greva va perturba grav sistemul public de sănătate, dar medicii cer creşterea veniturilor cu 35 de procente, înainte de a relua lucrul. Steve Barclay a mai declarat că cererile medicilor rezidenți nu pot fi acceptate, întrucât, pur și simplu, nu sunt bani pentru așa majorări salariale. Guvernul oferă o mărire a lefurilor de doar 3,5%.

Medicii rezidenți spun că, din 2008 încoace, salariile lor și-au pierdut 28% din valoare în termeni reali din cauza inflației. În prezent, potrivit statisticilor, medicii rezidenți reprezintă 40% din forța de muncă a sistemului public de sănătate din Marea Britanie.

Guvernul a încercat până în ultimul moment să oprească greva, întrucât va perturba grav programările pentru operații. Ministrul Sănătății a declarat că acest protest pune în pericol siguranța pacienților, transmite corespondentul RRA, potrivit rador.

Reprezentanții Guvernului doresc să înceapă negocieri cu sindicaliștii, cu condiția ca protestele să înceteze, condiție neacceptată de sindicaliști. Mâine intră în grevă și dentiștii, rezidenți din spitale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: