marți, septembrie 21, 2021

Starea de buimăceală, denumită de cercetători „creier în ceață”, care o resimțim atunci când suntem atinși de răceală, este similară cu cea de beție și poate avea un impact negativ asupra unei persoane

aflate la volan.

Mai mult, un studiu britanic demonstrează că șofatul în timpul gripei este la fel de periculos ca și șofatul după patru pahare de whisky. Cercetările au fost sponsorizate de o companie britanică de asigurări auto și realizate de Universitatea Cardiff, ai cărei experți au explicat că abilitatea de a șofa a oamenilor gripați este redusă cu 50% față de persoanele  sănătoasă, pentru că nu se pot concentra și au o viteză mai mică de reacție.

De altfel, studiul a arătat că mai toate afecțiunile își pun amprenta asupra abilităților de a conduce un autoturism, chiar dacă nu la

fel de tare precum excesul de alcool. Dintre toate simptomele însă, febra pare să fie cea care îi zăpăcește pe oameni și îi face să devină somnoroși sau chiar să delireze.

Specialiștii atrag atenția că nici pacienții gripați care iau medicamente nu ar trebui să se urce la volan, având în vedere că multe dintre pilulele anti-răceală induc de asemenea somnolență, dau transpirații și încetinesc procesele de gândire.

Ultimele stiri