Guma cu nicotină creşte tensiunea. Află şi alte efecte neplăcute pe care le poate avea

Guma cu nicotină creşte tensiunea. Află şi alte efecte neplăcute pe care le poate avea
Guma cu nicotină creşte tensiunea. Află şi alte efecte neplăcute pe care le poate avea

Dependenţa de fumat poate fi biologică sau psihologică, începe când simţi nevoia să fumezi fiind dificil să te abţii şi se dezvoltă în timp. Cu cât vârsta de la care începi să fumezi este mai mică, cu atât dependenţa se va instala mai repede pentru că sistemul nervos nu este maturizat complet.

Nevoia biologică de a fuma este declanşată de scăderea nivelului de nicotină în sânge şi este resimţită ca sevraj. Cele mai tipice senzaţii de sevraj sunt: iritabilitatea, nervozitatea, nerăbdarea, acestea dispărând imediat ce aprinzi ţigara.

Plasturele și guma de mestecat cu nicotină sau medicamentele numite „de substituție nicotinică” sunt făcute să trateze componenta de boală a dependenței biologice, reducând simptomele sevrajului precum iritabilitatea, tulburările de somn, constipația etc. Dar pentru a-și face efectul trebuie administrate concomitent cu întreruperea fumatului. Altfel, efectul este de supradozaj cu nicotină și pot interveni reacții adverse.

Conform American Lung Association, cei care renunţă la fumat nu ar trebui să mestece mai mult de 24 de gume cu nicotină pe zi şi nu ar trebui folosite mai mult de 3 luni.

Utilizarea pe temrn lung a gumei cu nicotină poate cauza următoarele probleme de sănătate:

–         căderea părului

–         iritaţii ale pielii

–         creşterea tensiunii arteriale

–         rezistenţa la insulină

–         afecţiuni gastrointestinale

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox