miercuri, mai 18, 2022

Aditivii alimentari sunt substanțe adăugate în produsele alimentare pentru a oferi mai multă aromă. De asemenea, pot prelungi și termenul de valabilitate și pot îmbunătăți aspectul produselor.

Majoritatea produselor de pe raft conțin astfel de aditivi aliementari. Pentru a evita consumul excesiv trebuie să înveți cum să citești eticheta și care substanțe sunt cele mai dăunătoare.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

În timp ce anumite substanțe folosite sunt mai blânde, există și câțiva aditivi care pot declanșa cancerul și alte probleme grave de sănătate.

O gustare de post poate conține până la 50 de E-uri

Produsele de post conțin și mai mulți aditivi, anunță specialiștii. Astfel, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri.

De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri, susține InfoCons, într-un comunicat.

Te-ar mai interesa: Ce să faci ca să nu te mai balonezi deloc...

Aplicația te ajută să descoperi ce conțin produsele tale

Cu ajutorul aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii află instant prin scanarea codului de bare de pe ambalajul pâinii, al pateului de post, al margarinei, al unei halva, al sucului tip ceai, al gumei de mestecat, câte E-uri consumă, dar și care sunt tipurile acestora. Într-o formulă explicită, aplicația InfoCons oferă consumatorilor toate informațiile despre aditivii alimentari regăsiți într-o astfel de gustare.

Te-ar mai interesa: Campania de conștientizare a riscului de accident ...

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private