marți, iunie 28, 2022

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a susținut proiectul de lege privind legalizarea canabisului. În plus, Ministerul Sănătății notează că este pregătit să asigure un ciclu complet de producție a medicamentelor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline.

Ministrul Sănătății Viktor Lyashko a scris despre asta pe Facebook.

Cabinetul de Miniștri a susținut proiectul de lege „Cu privire la reglementarea plantelor de canabis în scopuri medicale, industriale, activități științifice și științifice-tehnice pentru a crea condiții pentru extinderea accesului pacienților la tratamentul necesar al cancerului și al tulburării de stres post-traumatic rezultat în urma războiului”.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical în urma acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp de așteptat. Prin urmare, am pregătit deja baza legală pentru asigurarea întregului ciclu de producție a drogurilor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline”, a spus Lyashko.

Potrivit acestuia, campaniile de comunicare împotriva producției de droguri canabis identifică în mod deliberat drogurile bazate pe canabis cu canabis ilicit. Acest lucru este făcut pentru a submina valoarea canabisului ca medicament și pentru a discredita însăși ideea utilizării acestuia în scopuri medicale.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

„Dar, în realitate, drogurile canabisului nu sunt ʼconcurențiʼ drogurilor, iar măsurile de reglare a circulației acestora sunt destul de diferite. „Canabisul medical conține canabidiol, care nu are efect psihoactiv pronunțat, deci nu este interesant pentru uz recreațional”, a spus ministrul Sănătate potrivit publicației Babel.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății propune instituirea unui control strict asupra cultivării, producției și vânzării de droguri, având în vedere sensibilitatea acestei probleme în societate.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

„Suntem pregătiți să dezvoltăm treptat această industrie, arătând rezultatele tratamentului și îngrijirii pacienților ucraineni. Nu să importăm, ci să facem o producție a noastră, ucraineană”, a scris Lyashko.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private