Sari la conținut

Halucinant! O femeie și-a falsificat diagnosticul de cancer

cancer
Sursa foto: Pixabay

Halucinant! O femeie și-a falsificat diagnosticul de cancer. Motivul este bine întemeiat, însă riscă 12 luni și o zi în închisoare federală pentru această crimă.

Ashleigh Lynn Chavez, în vârstă de 37 de ani, a pledat în 2019 pentru că a deturnat peste 160.000 de dolari de la un fost angajator. Ea riscă 12 luni și o zi în închisoare federală pentru această crimă.

În martie 2021,  în ajunul condamnării ei, avocatul lui Chavez a prezentat notele medicilor care arătau că ea are tratament pentru „celule canceroase” în uter și, prin urmare, trebuia să evite încarcerarea.

Judecătorii au constatat că aceste note și presupusul ei diagnostic au fost falsificate, iar Chavez a falsificat semnătura unui medic. Avocatul ei credea că nota era autentică.

Eforturi îngrozitoare pentru a evita pedeapsa

Acum trebuie să se confrunte cu doi ani de închisoare în plus pentru obstrucționarea justiției, a anunțat Departamentul de Justiție.

Această inculpată a făcut eforturi îngrozitoare pentru a evita pedeapsa inițială cu închisoarea falsificând documente medicale pentru a pretinde că are cancer. Acest comportament ofensator este un afront pentru fiecare persoană care luptă în acea bătălie”, a declarat agentul special FBI responsabil Stacey Moy într-o declarație.

Un bilet fals produs de Chavez spunea că are „limitări din cauza cancerului uterin și a nevoii viitoare de radiații”. Ei au spus că „starea ei a progresat până la stadiul II; cancerul s-a răspândit la colul uterin”.

Falsificarea diagnosticului= „o pedeapsă la moarte”

O scrisoare atribuită în mod fals unui medic oncolog din San Diego a descris o pedeapsă de 12 luni de închisoare drept „o pedeapsă la moarte” pentru Chavez, recomandând astfel izolarea la domiciliu. Scrisoarea mai spunea cum cancerul ei a metastazat la ganglionii limfatici.

Dar acum, Departamentul de Justiție a declarat că medicii cărora le-au fost atribuite aceste scrisori au negat că le-au scris, iar unul a spus că nu a auzit niciodată de Chavez. În aprilie, ea a recunoscut că a falsificat întregul diagnostic. În 2022, se estimează că 1,9 milioane de oameni vor fi diagnosticați cu cancer în SUA, potrivit Business Insider.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: