Sari la conținut

Haos în România! Protestatarii blochează principalele drumuri

drumuri blocate
sursa foto capital
protest bucuresti

Din cuprinsul articolului

Circulația este perturbată astăzi pe mai multe drumuri din România ca urmare a protestului mai multor camioane ale transportatorilor care merg cu viteză minimă.

Fermierii și transportatorii care protestau de câteva zile au sosit în Capitală.

După ce jandarmii i-au blocat pe protestatari vreme de cinci zile la intrările din București, mai mulți au renunțat la utilaje și au decis să vină în București cu mașinile personale.

Revoltați de rezultatul eșecului negocierilor avute cu reprezentanții guvernului, transportatorii au încercuit aseară clădirea Parlamentului. La protest s-au alăturat mai mulți bucureșteni.

Manifestațiile au continuat în mai multe județe din țară. Protestatarii au blocat anumite străzi și principalele puncte de graniță, precum Nădlac, Siret și Albița. Aceștia s-au adunat în aceste puncte și nu au lăsat pe nimeni să treacă.

drumuri blocate
sursa foto capital

Traficul este perturbat și astăzi

Protestele transportatorilor și ale agricultorilor ar putea perturba din nou, astăzi, circulația rutieră pentru mai multe drumuri din țară, atenționează autoritățile, luni dimineață.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că, luni dimineață, pe nicio autostradă sau drum național nu există autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația perturbată din cauza condițiilor meteo sau a evenimentelor rutiere, scrie Antena 3.

„La nivelul țării, circulația se desfășoară în general pe un carosabil uscat, cu temperaturi negative și valori de trafic scăzute. În județele Arad și Argeș, izolat sunt condiții de formare a poleiului. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale”, transmite Infotrafic.

În schimb, pe DN 2, la Afumați, în județul Ilfov, circulația este restricționată pe prima bandă în ambele sensuri. Această bandă este acaparată de camioanele care participă la protestul transportatorilor.

Este de așteptat ca protestele să continue și luni, fiind posibile blocaje în anumite zone ale țării, mai ales pe șoselele de centură din marile orașe sau la intrările în acestea.

Recomandăm șoferilor să „se intereseze cu privire la restricțiile de trafic, să evite zonele cu manifestații, alegând rute alternative, și să respecte indicațiile polițiștilor care desfășoară activități în teren de fluidizare a circulației”, mai scrie Infotrafic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel