joi, ianuarie 27, 2022

În momentul în care medicii au de-a face cu o hernie de disc între vertebrele lombare aceasta nu necesită întotdeauna o intervenție chirurgicală, putând fi tratată cu terapii conservatoare cum este fizioterapia, a atras atenția Bernhard Meyer de la Societatea Germană de Neurochirurgie, conform Agerpres.

Cel mai adesea este recomandată operaţia chirurgicală,însă un studiu realizat în SUA asupra pacienților cu probleme ale coloanei vertebrale (Spine Patient Outcomes Research Trial, SPORT) a constatat că, pe termen lung, tratamentul chirurgical și fizioterapia dau rezultate la fel de bune.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

Inițiat acum 15 ani de Institutul Național de Sănătate din SUA și realizată la Dartmouth-Hitchcock Medical Center din Hanover, New Hampshire (nord-estul SUA), acesta este primul studiu cuprinzător asupra diferitelor moduri de tratare a durerilor lombare și de picioare, precum și a eficienței acestor tratamente.

“Intervențiile chirugicale sunt necesare imediat numai în cazurile de urgență acută, cum sunt instalarea paraliziei sau a incapacității pacientului de a mai controla vezica urinară și intestinele”, a afirmat profesorul Meyer, director al Clinicii de Neurochirurgie de la Universitatea Tehnică din Munchen.

Te-ar mai interesa: Un bărbat vaccinat, infectat a treia oară în șase ...

În cazul în care un pacient are un timp disponibil limitat pentru recuperare, de pildă din cauza angajamentelor sale de la locul de muncă, atunci chirurgia poate fi o soluție mai bună.

Intervenția chirurgicală și recuperarea post-operatorie iau numai o treime din timpul total necesar pentru refacere în cazul opțiunii pentru un tratament ne-chirurgical, mai precizează DPA.

Ana Maria Niţu

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

Sursa : http://www.agerpres.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private