Sari la conținut

Hipertensiune arterială: băutura pe care trebuie să o bei zilnic pentru a scădea riscul de hipertensiune arterială și pentru a reduce colesterolul

Tensiunea arterială ridicată, numită și hipertensiune arterială, poate duce la o serie de probleme, cum ar fi un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte complicații. Când tensiunea arterială este prea mare pentru prea mult timp, vă dăunează vaselor de sânge.

Dacă aveți hipertensiune arterială, reducerea acesteia chiar și în cantitate mică poate ajuta la scăderea riscului de apariție a unui număr de afecțiuni grave de sănătate.

Una dintre cele mai ușoare moduri de a vă gestiona tensiunea arterială ridicată este să sorbiți un pahar de suc de roșii nesărat în fiecare zi.

Studiile sugerează că sucul de roșii nu numai că poate scădea tensiunea arterială, ci și poate ajuta la gestionarea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Se spune că băutura are proprietăți despre care s-a demonstrat că scad nivelul colesterolului.

Potrivit unui studiu publicat în Food Science and Nutrition, sucul de roșii poate scădea semnificativ tensiunea arterială dacă este consumat în mod regulat.

Pentru a stabili acest efect, cercetătorii de la Tokyo Medical and Dental University și Tucson Plant Breeding Institute, au studiat efectul sucului de roșii nesărat pe un eșantion de 481 de participanți.

Participanții care au băut în mod regulat suc de roșii au observat îmbunătățiri drastice ale tensiunii arteriale după 12 luni.

Cercetătorii studiului au observat îmbunătățiri atât ale presiunii sistolice, cât și ale presiunii diastolice, precum și ale LDL, sau colesterolul „rău”.

Blood Pressure UK spune că băutura roșie care poate reduce hipertensiunea este sucul de roșii.

Motivul pentru care sucul este atât de puternic este conținutul său de potasiu.

Potasiul este un mineral care are multiple funcții esențiale în corpul tău.

Consumul de alimente și băuturi bogate în acest mineral poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute.

Mineralul joacă un rol în funcție de cât de mult lichid este păstrat în corpul tău, precum și cât de mult este eliberat.

Dacă corpul tău ține apă, acest lucru va avea ca rezultat mai mult lichid în sânge.

Acest lucru pune apoi mai multă presiune pe pereții arterelor, ceea ce vă crește tensiunea arterială.

Pentru a elimina excesul de lichid din organism, aveți nevoie de un „echilibru fin” de sodiu și potasiu, explică organizația de sănătate a tensiunii arteriale.

Pentru mulți, pierderea în greutate este tot ce trebuie să facă pentru a-și scădea tensiunea arterială la un nivel normal.

Mai mult, atunci când vine vorba de alegeri dietetice, este recomandat să reduceți consumul de sare și alcool.

Consumul de alimente mai sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, va avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel