marți, iunie 6, 2023

Tensiunea arterială ridicată este precursorul unor urgențe grave care pun viața în pericol, de la atacuri de cord până la accidente vasculare cerebrale. În timp ce această afecțiune crește în mod evident șansele acestor probleme de sănătate, cercetătorii au descoperit un semn care ar putea ajuta la prezicerea riscului de atac de cord. 

Deși hipertensiunea arterială nu prezintă multe semne de avertizare, cercetătorii au găsit un indiciu la care trebuie să fiți atenți. Potrivit studiului, publicat în revista Hypertension, ar trebui să apelați la un monitor de tensiune arterială atunci când stați în picioare, deoarece verificarea citirii în acest timp ar putea ajuta la prezicerea riscului de atac de cord.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

În timp ce tensiunea arterială este de obicei măsurată atunci când sunteți așezat și calm, noile cercetări sugerează că măsurarea tensiunii când ești agitat ar putea fi mai eficientă.

Studiul a constatat că persoanele tinere și de vârstă mijlocie a căror tensiune arterială sistolică a crescut cu mai mult de 6,5 mmHg atunci când stau în picioare au mai multe șanse de a avea probleme grave de sănătate.

De la atacuri de cord la accidente vasculare cerebrale, acest semn a indicat un risc mai mare de apariție a diverselor urgențe.

Cercetătorii subliniază acum importanța măsurării tensiunii arteriale în picioare la adulții tineri și de vârstă mijlocie cu hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Această schimbare ar putea ajuta la sugerarea tratamentului timpuriu și la identificarea riscului mai mare.

Paolo Palatini, autorul principal al studiului, a declarat: „Această constatare poate justifica începerea mai devreme a tratamentului pentru scăderea tensiunii arteriale”.

De obicei, tensiunea arterială sistolică tinde să scadă ușor atunci când stai în picioare.

Cu toate acestea, această cercetare a evaluat dacă răspunsul opus – o creștere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice – ar putea reprezenta un factor de risc pentru atac de cord și alte evenimente cardiovasculare grave.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Incluzând 1.207 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, echipa de cercetare a analizat subiecți cu hipertensiune arterială în stadiul 1 netratat.

Această etapă a fost definită ca tensiune arterială sistolică de 140-159 mmHg și/sau tensiune arterială diastolică 90-100 mmHg.

În plus, toți participanții erau considerați a fi cu risc scăzut de evenimente cardiovasculare majore.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

În timpul studiului, cercetătorii au luat șase măsurători ale tensiunii arteriale pentru fiecare participant în diferite poziții fizice.

Cercetătorii au luat în considerare, de asemenea, factorii de risc pentru bolile de inimă, măsurile de laborator și apariția unor evenimente cardiovasculare majore, cum ar fi atacurile de cord.

În perioada de urmărire, 105 persoane au suferit un eveniment cardiovascular major, cel mai frecvent fiind atacurile de cord, durerile în piept legate de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Palatini a spus: „Rezultatele studiului au confirmat ipoteza noastră inițială.

O creștere pronunțată a tensiunii arteriale de la poziția șezut la stat în picioare ar putea fi importantă din punct de vedere prognostic la tinerii cu hipertensiune arterială”.

Am fost mai degrabă surprinși că chiar și o creștere relativ mică a tensiunii arteriale în picioare (6-7 mm Hg) a fost predictivă pentru evenimente cardiace majore pe termen lung”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private